Лекарите застанаха плътно зад министъра си проф. Костадин Ангелов за

...
Лекарите застанаха плътно зад министъра си проф. Костадин Ангелов за
Коментари Харесай

Лекарите зад министъра: Не сме жертвени агнета

Лекарите застанаха компактно зад министъра си проф. Костадин Ангелов за въвеждането на нови, по-строги ограничения против разпространяването на ковид. Той бе безапелационен, че здравният министър не е отговорен за протичащото се, както и че няма посоки за безвъзмездни проби за пациентите, а отговорността е в НЗОК.

„ Колкото и да звучи нечовешко - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма потребност да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не одобрявам медиците да живеят в боязън, тъй като някой се подиграва със обстановката. Който желае, да си стачкува ", обърна се в ефира на Нова тв ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров към всички свои сътрудници.

„ Достатъчно мълчахме на тематиката митинги, с цел да не изглеждаме политически насочени. То не беше горене на маски, то не беше насмешка към лекарите. Няма да продължим да бъдем упреквани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре ", безапелационен е Маджаров. И добави, че от БЛС изрично поддържат препоръчаните ограничения от министъра на опазването на здравето.

„ Ясно е, че единствено със съзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако в този момент не се одобряват предложенията на министъра, това значи, че одобряваме медиците тъкмо като жертвени агнета ", разясни той.

" Утре ще дадем конференция. Преди над месец и половина чухме решението на Министерски съвет, че ще тестват с PCR проби персоналните лекари, тъй като са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава до в този момент нищо не се промени ", възмути се Маджаров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР