Лекарите в МБАЛ-Шумен се борят за живота на 14-годишно момиче,

...
Лекарите в МБАЛ-Шумен се борят за живота на 14-годишно момиче,
Коментари Харесай

Борят се за живота на 14-годишна ездачка, затисната от коня й

Лекарите в МБАЛ-Шумен се борят за живота на 14-годишно момиче, потърпевшо по време на подготвителна езда на хиподрума в регионалния град, оповестиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Вчера към 17 часа четири деца са упражнявали на хиподрума. От мощния вятър се е блъснала врата, като шумът е подплашил конете, с които са упражнявали децата. Едното е съумяло да овладее коня си.

Конят на 14-годишното момиче обаче се е подхлъзнал. След това животното паднало на земята и затиснало детето. Пострадалото момиче е отведено в болничното заведение в доста тежко положение. То е с черепно-мозъчна контузия и мозъчен кръвоизлив и положението му остава сериозно .

Започнало е следствие по случая, с цел да се открият аргументите и събитията за тежкия случай. Делото е формирано за вероятно закононарушение по член 134 от Наказателния кодекс. По този текст се водят делата против всеки, който аргументи другиму тежка или междинна телесна щета заради неведение или заради немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР