Лекарите препоръчват промяна в навицитеИнфарктите сред младите хора зачестяват.Според данните

...
Лекарите препоръчват промяна в навицитеИнфарктите сред младите хора зачестяват.Според данните
Коментари Харесай

Зачестяват инфарктите сред младите хора

Лекарите предлагат смяна в навиците

Инфарктите измежду младежите зачестяват.

Според данните инфарктите и инсултите се срещат от ден на ден измежду американците под 40-годишна възраст, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, представена от Българска телеграфна агенция.

Някои здравословни привички биха могли да оказват помощ за избягването на риска от тежко заболяване.

Младите хора не имат вяра, че са в рискова група, споделя доктор Лакшми Мета, шеф в центъра по превантивна кардиология и сърдечно-съдови болести при дамите в Охайо. Предизвикателство е се убедят младежите да се грижат за себе си, тъй като инфарктът нормално се свързва с преклонна възраст.

Центърът е изследвал 2000 души, като половината от тях - на възраст под 45 години - са вярвали, че не са рискови за сърдечно заболяване.

Ако нещо ви тормози, не търсете в информация в интернет. Оставете на лекаря да реши положението ви, вместо да се съветвате с някой прочут, споделя доктор Мета. Когато става въпрос за инфаркт или инсулт, всяка минута е значима. Не би трябвало да шофирате до болничното заведение.

За попречване на сърдечно-съдови болести се предлага следене на телесното тегло, кръвното налягане, холестерола и кръвната захар. Важно е и вярното хранене, най-малко 7-часов сън и отбягване на алкохола и тютюнопушенето. В рамките на всяка седмица би трябвало да се вършат 150-минутни интензивни аеробни извършения. Не би трябвало да се пропуща и годишният профилактичен медицински обзор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР