Лекарите от университета Джон Хопкинс съобщиха, че са извършили първата

...
Лекарите от университета Джон Хопкинс съобщиха, че са извършили първата
Коментари Харесай

За първи път трансплантираха пенис и скротум

Лекарите от университета " Джон Хопкинс " оповестиха, че са направили първата цялостна трансплантация на пенис и скротум в света. Те са били присадени на някогашен американски военнослужещ, ранен в Афганистан, заяви БГНЕС.
14-часовата интервенция се е състояла на 26 март с присъединяване на деветима пластични хирурзи и двама хирурзи от урологията, допълниха от университета. За задачата са били употребявани пениса, скротума и част от коремната област на умрял донор.
" Надяваме се, че трансплантацията ще помогне за съвсем цялостното възобновяване на естествените уринарни и полови функционалности на този млад мъж ", сподели Андрю Лий, професор и шеф по пластична и реконструктивна хирургия в Университетското учебно заведение по медицина " Джон Хопкинс ".
Реципиентът на органите е изискал анонимност, само че е издал малко изказване, съгласно което се чака да бъде освободен от болничното заведение още идната седмица.
" Това е пострадване, което ти бърка в мозъка и не е по никакъв начин елементарно за приемане. Но когато се разсъниха, за първи път се усещах още веднъж естествен “, посочи той.
Извършената интервенция е революционна, тъй като до момента е било допустимо присаждането само на пенис. Първата сходна интервенция се е провела в Китай през 2006 година, само че се е наложило по-късно присъденият пенис да бъде отначало отхвърлен, защото е предизвикал " съществени психически проблеми на реципиента и брачната половинка му ". Първата безусловно сполучлив опит пък е бил осъществен в Южна Африка 9 години по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР