Лекарите от Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети

...
Лекарите от Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети
Коментари Харесай

Премахнаха 7 кг тумор от яйчника на пациентка СНИМКИ 18+

Лекарите от Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ „ Свети Георги “ - Пловдив отстраниха голям израстък от яйчника на 62-годишна жена. Рекордното образувание е с размери 55 см. и тежи 6,9 кг.

Преди към година тя вижда физически промени в региона на корема. В началото не обръща задоволително внимание на казуса, като го отдава на общо повишаване на своето тегло. След като са направени спомагателни проучвания, се открива, че в действителност става въпрос за бързорастящ израстък в региона на яйчника.

Започва дълго блуждаене в разнообразни лечебни заведения, в които да бъде осъществен по действен път премахването му, само че не се намира екип, който да се ангажира с сходен вид комплицирана интервенция. Тумори с сходни размери са рядко срещани, а отлагането на интервенцията усложнява още повече случая, защото образуванието продължава да нараства с бързи темпове.



Така дамата попада в Клиника по акушерство и гинекология с началник проф. доктор Екатерина Учикова, дм. Специалистите вземат решение да поемат случая и да оперират дамата. Тежката интервенция продължава близо 2 часа, като лекарите съумяват сполучливо да отстранен тумора в цялостния му размер. Екипът на клиниката, който прави интервенцията е: доктор Борис Керезиев, доктор Николета Парахулева-Рогачева, доктор Мина Рухини, доктор Тошко Каменов - анестезиолог, и Анна Политова - операционна акушерка.

По време на интервенцията лекарите откриват неприятни разраствания, които в 80% от случаите приказват за недоброкачествен израстък. Добрата вест за пациентката е, че след направените хистологични проучвания, тези прогнози не се оправдават.

Жената към този момент е изписана и възобновяване ѝ протича добре в домашни условия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР