Лекарите категорично забраняват всякакви контакти с роднини, които са болни

...
Лекарите категорично забраняват всякакви контакти с роднини, които са болни
Коментари Харесай

Късметлии: Установиха кои хора придобиват имунитет срещу К-19 без да се заразят

Лекарите изрично не разрешават всевъзможни контакти с родственици, които са заболели от ковид, и това е напълно разумно. Тази възбрана обаче, както се оказва, не постоянно е вярна.

Учени са открили, че деца, които са били в контакт със инфектирани родители, са развили имунитет към варианта без зараза, оповестяват международните издания.

Австралийските експерти са стигнали до забавни изводи. Те са изследвали деца, които са били в непосредствен контакт с родители, инфектирани от COVID-19. Младият организъм, както се е оказало, може дейно да си създаде имунитет без никакви признаци или признаци на зараза. Данните се отнасят в това число за деца, които даже са спали в едно легло с заболели родители.

Като ослепителен образец може да послужи един разбор на семейство от двама възрастни и три деца. Австралийската двойка схванала, че са заболели след посетено от доста хора събитие. Тестът удостоверил съществуването на ковид.

В организма на децата експертите разкрили антитела към заболяването, само че без никакви признаци на болестта. Интересното е, че най-младият член на фамилията е имал най-силен имунитет.

Учените са се уверили, че децата не са инфектирани. Това се демонстрира от ниското равнище на биохимични индикатори. Оказва се, че груповият имунитет е от голяма важност единствено за по-младото потомство, защото в по-напреднала възраст защитната реакция на организма се съхранява и продължава най-много няколко месеца след излекуването.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР