Лекарите често ни напомнят да поддържаме водния баланс на тялото

...
Лекарите често ни напомнят да поддържаме водния баланс на тялото
Коментари Харесай

Вредно или полезно е да се пие вода по време на хранене?

Лекарите постоянно ни припомнят да поддържаме водния баланс на тялото ни Според тях това би трябвало да стане като пием повече течности.
Много хора са чували, че е добре да се преди хранене, само че се счита, че пиенето на вода може да докара до отичане на корема.
 Диетолог: Не пийте вода от пластмасова бутилка Диетолог: Не пийте вода от пластмасова бутилка
Нe пийтe вoдa oт плacтмacoвa бутилкa! Тoвa cъвeтвa диeтoлoгът Aнжeликa Дювaл в „ Ридуc “. „ Вoдaтa, кoятo e в плacтмaco...
Попаднахме на много забавно изследване, което разкрива дали фактически е добре да се пие вода преди и по време на ястие и крие ли някакви рискове за здравето това.
„ Някои хора считат, че водата разрежда храносмилателния секрет и по този метод поврежда храносмилането. Но тялото е в положение да се приспособява към това, което ядем “ , изясни гастроентерологът Оливие Спациер.
Според него няма научни доказателства, че пиенето на вода по време на ястие е нездравословно за организма.
Диетологът Александра Далу добави, че водата даже оказва помощ на храносмилането и контролира киселинността в стомаха. Освен това оказва помощ да се яде по-малко – по този начин тялото получава сигнал за цялост. И в случай че изпиете две чаши вода преди хранене, апетитът ви понижава, което оказва помощ да се избегне преяждането.
Експертите предлагат да поставите чаша с , обогатена с калций, бикарбонат или магнезий на масата по време на ястие. Тези субстанции разрешават на храната да се усвоява по-добре.
 4 аргументи да пиете повече вода денем 4 аргументи да пиете повече вода денем
Всеки знае, че пиенето на вода е извънредно значимо за организма. Почти колкото и дишането.  Сега обаче ще разберете за какво тя се о...
Освен това, газираните питиета би трябвало да се изхвърлят, с цел да се избегне отичане на корема.
Също по този начин, лекарите не поучават да се пие охладена вода, тя би трябвало да е със стайна температура или даже топла, с цел да не се нарушават храносмилателните процеси.
По-рано американските лекари приказваха за изгодите от минералната вода. Според тях тази напитка оказва помощ за справяне с дехидратацията на организма от извършения или консумация на алкохол.
Диетологът Шарън Кацман предлага да изберете марка вода за ежедневна консумация, която не е в допълнение подсилена с натрий. 
източник:
 8 изгоди от пиенето на топла вместо студена вода 8 изгоди от пиенето на топла вместо студена вода
Aкo чecтo имaтe глaвoбoлиe, бoлки в cтaвитe, зaпeк, хрaнocмилaтeлни прoблeми, тoгaвa мoжe дa cтрaдaтe oт дeхидрaтaция. Мнoгo хoрa зaбрa...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР