Лекари, занимаващи се с ковид пандемията, забелязват промяна не само

...
Лекари, занимаващи се с ковид пандемията, забелязват промяна не само
Коментари Харесай

Променят се симптомите на COVID-19

Лекари, занимаващи се с коронавирус пандемията, виждат смяна освен в метода на протичане на инфекцията, а и в нейните признаци. Кашлицата и загубата на подушване към този момент не са наложителни, заболяването може да мине въобще без тях. Същото важи за запушването на носа, кихането, сълзенето от очите.

Тази есен, когато се върнем от отмора и децата тръгнат на учебно заведение, се чака още веднъж да се увеличи броят на случаите и да ни нападна хибридният подвид на ковид ВА.4/ВА.5. Това е комбинация от Делта и Омикрон. Хибридният вариант не значи, че заболяването ще протича по-тежко или ще се предава по-лесно.

Всеки нов вариант и нов подвид има разнообразни свойства и последователно се приспособява към човешкия организъм. Става акомодация на вируса, а заболяването протича по-леко и удобно, изясняват специалисти. Измененията се дължат на това, че от ден на ден хора имат антитела - те са изработили имунитет в резултат на преболедуване или имунизация. Затова в този момент смъртните случаи от ковид са доста по-редки и утежняването не настава ненадейно. Обикновено положението на болния стартира да се усъвършенства след 2-3 дни без спомагателна терапия.

Новите признаци, по които можем да открием и без тест, че сме се заразили, са повишаване на температурата до 38-38,5 градуса, в редки случаи до 40. Това е съпроводено от болки в гърба и мускулите. Особено присъщи са главоболието и болките в очите. Понякога пациентите търсят доктор единствено поради тези признаци. Те се оплакват, че на ярко на процедура не могат да си отворят очите. Трудно и мъчително им е и да ги движат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР