Лекари специализанти, които дават платени дежурства, спасиха от затваряне белодробната

...
Лекари специализанти, които дават платени дежурства, спасиха от затваряне белодробната
Коментари Харесай

Специализанти спасиха Белодробната болница във Велико Търново

Лекари специализанти, които дават платени наряди, избавиха от затваряне белодробната болница във Велико Търново, в която не доближават медици за Covid отделенията.
Белодробната болница " Д-р Трейман " във Велико Търново имаше заплаха да спре работа след Нова година, поради заболели медици и лекари, подали предупреждения за овакантяване. В лечебното заведение, където с изключение на Covid заболели, се лекуват и пациенти с туберкулоза и други с неспецифични белодробни болести, бяха останали единствено двама лекари.
 Болница във Велико Търново пред затваряне поради липса на лекари Болница във Велико Търново пред затваряне поради липса на лекари
Белодробната болница във Велико Търново незабавно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противоположен случай може да затвори след Нова...
" Ситуацията сега е една концепция по-добре, от колкото беше преди Нова година, с помощта на няколко сътрудници специализанти от частната кардиология и един сътрудник от онкологията. Поне до 15 януари сме решили проблемите. За злощастие, напусналите сътрудници не се връщат. Нови претенденти, които да стартират работи при нас, също няма ", съобщи шефът на белодробната болница доктор Стела Денчева.
За да притегли фрагменти, с които да бъде решена кадровата рецесия, лечебното заведение заплаща на външните медици по 120 лв. за всяко нощно дежурство и по 95 лв. за на ден.
9 са пациентите в белодробната болница, само че се чака нарастване, уточни доктор Денчева:
" Много се тормозя какво ще се случи след Коледните празници, имаше още веднъж много събирания. В края на краищата януари и февруари са месеците на грипа, той стартира да се появява, което значи, че ще имаме проблеми ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР