Лекари от Тексаската медицинска асоциация съставиха списък на ежедневните дейности,

...
Лекари от Тексаската медицинска асоциация съставиха списък на ежедневните дейности,
Коментари Харесай

От шведска маса, тренировки на закрито и концерт най-лесно хващаме коронавирус

Лекари от Тексаската здравна асоциация сформираха лист на ежедневните действия, които ни слагат в по-малък или по-голям риск да се заразим с COVID-19, написа в. "Мирър ".

Дейностите са разграничени на пет групи - от по-малко рискови до високорискови. Сред по-безопасните са ходенето на къмпинг и играта на тенис или пазаруването на храна за у дома. Пазаруването и ходенето на посетители са среднорискови, до момента в който тренировките във фитнес зала, ходенето на кино и храненето на шведска маса са високорискови.

Списъкът е формиран с догатката, че участниците съблюдават рекомендациите на здравните управляващи за отдалеченост и носене на маски.

Нискорисковите действия са отваряне на писмо, пазаруване на храна за у дома, зареждане на автомобила с бензин, игра на тенис, вървене на къмпинг, добавя Българска телеграфна агенция.

Ниско до среднорискови са извършването на покупки в магазин, разходките, кросовете, карането на велосипед с компания, две нощувки в хотел, седене в лекарска чакалня, посещаване на библиотека или музей, хранене в ресторант на външна маса, вървене по оживена улица, един час на детска площадка.

Среднорисково е ходенето на посетители или на барбекю при другари, вървене на плаж, извършване на покупки в мол, изпращането на децата на учебно заведение, на лагер, на детска градина, работа една седмица в офис постройка, плуване в басейн, навестяване на възрастни родственици или другари в дома им.

Средно до високорисокви действия са ходенето на коафьор, храненето в ресторант в затворено помещение, вървене на женитба или заравяне, пътешестване със аероплан, игра на баскетбол или на футбол, прегръщане или здрависване.

Високорисково е храненето на шведска маса, тренировките в салон, посещаване на увеселителен парк, на спектакъл, на огромен музикален концерт, на стадион, на религиозна работа с над 500 присъстващи, ходенето на бар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР