Лекари от САЩ, наблюдавали развитието на коронавирусна инфекция при над

...
Лекари от САЩ, наблюдавали развитието на коронавирусна инфекция при над
Коментари Харесай

Проучване: Ако не спортувате и се разболеете от коронавирус, рискът да влезете в болница е двоен

Лекари от Съединени американски щати, следили развиването на коронавирусна зараза при над 48 000 пациенти в Калифорния стигнаха до заключението, че слабата физическа интензивност удвоява вероятността за постъпването им в болничното заведение и съвсем утроява риска от гибел от COVID-19 . Констатациите на откривателите са оповестени в, а в действителност общата база на проучването е над 103 000 души, от които са подбрани въпросните 48 000.
" Нашите наблюдения демонстрират, че ниската физическа интензивност е един от най-опасните рискови фактори за зараза със SARS-CoV-2 спрямо пушенето, затлъстяването, диабета и хипертонията. Органите на публичното опазване на здравето по целия свят би трябвало да имат това поради в своята работа с популацията, което е изключително значимо, като се има поради какъв брой мъчно е да се поддържа форма по време на изолираност ", пишат откривателите.
 Само 4% от българите спортуват, в Европа – над 25% Само 4% от българите спортуват, в Европа – над 25%
В България едвам 4% от хората спортуват интензивно, което е прекомерно малко спрямо другите страни в Европейския съюз, където са към 3...
През миналата година лекарите и биолозите идентифицираха няколко рискови фактора, които способстват за развиването на тежки форми на коронавирусна зараза и доста усилват възможностите за попадане в интензивно поделение за лекуване на COVID-19. По-специално заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове усилват вероятността за гибел на пациентите повече от четири пъти, а страдащите от затлъстяване и диабет са към три до пет пъти по-склонни да попаднат в незабавните отделения на лечебните заведения.
Група американски лекари, ръководени от Робърт Сулис, откривател в медицинския център Kaiser Permanente във Фонтана (САЩ), обърнаха внимание на обстоятелството, че доста от тези здравословни проблеми пораждат или се утежняват при липса на физическа интензивност. Водени от тази концепция, учените наблюдават по какъв начин физическата форма на пациентите въздейства върху хода на болестта след заразяване с ковид.
Според Сулис и неговите сътрудници ниската физическа интензивност е един от най-опасните и значими рискови фактори, чието битие би трябвало да се вземе поради в битката против актуалната зараза от ковид и по време на профилактиката на следващи негови огнища.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР