Лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си със своеобразен

...
Лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си със своеобразен
Коментари Харесай

Протест в УМБАЛ ``Св. Иван Рилски`` срещу оставката на директора Дечо Дечев - Здраве

Лекари, медицински сестри и санитари показват недоволството си със самобитен митинг, в който упорстват шефът на болничното заведение „ Св. Иван Рилски “ – доктор Дечо Дечев да отдръпна подадената от него при започване на януари молба за овакантяване, заяви Българска телеграфна агенция.

Протестът е проведен от профсъюз „ Защита “. По думите на синдикалния водач Красимир Митов в болничното заведение има недоразумения и проблеми с принципала на лечебното заведение, който е Министерството на здравеопазването. Протестиращите желаят лекар Дечев да не напуща болничното заведение, сподели още Митов и уточни, че това е една от последните държавни лечебни заведения, която е в положително положение и продължава да работи обикновено.

Митов уточни, че към обяд се чака да има среща на доктор Дечев с управлението на Министерството на здравеопазването.

Вчера По думите му един от претекстовете му е неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката. Д-р Дечев сподели, че не му е оказван политически напън да подаде такава молба. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му.

Д-р Дечев изясни, че е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването (МЗ) през ноември, в което е показал най-спешните за решение въпроси, свързани с активността и финансирането на болничното заведение. В писмото си до служебния министър Асен Меджидиев той е изтъкнал 11 казуса, за решаването на които се постановат дейности от страна на Министерство на здравеопазването. По думите му към момента няма решение на всички тях.

Според доктор Дечев част от управлението на Министерство на здравеопазването евентуално е срещу станалото вливането на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски ", станало на 23 септември 2022 година Разрешението за новите действия в новата болнична конструкция е издадено на 12 декември 2022 година, добави доктор Дечев. Някои от поставените в писмото до Министерство на здравеопазването въпроси са свързани точно с активността на окрупнената болнична конструкция.

След среща с протестиращите Дечев разгласи, че през днешния ден му следва среща със служебния министър-председател, с цел да обсъдят настояванията на болничното заведение и молбата му за овакантяване да не бъде призната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР