Lego отчита рекордни резултати за 2021 г. Компанията спечели от ...

Lego отчита рекордни резултати за 2021 г. Компанията спечели от

Lego отчита рекордни резултати за 2021 г.

Lego регистрира рекордни резултати за 2021 година Компанията завоюва от това, че потребителите харчеха повече, до момента в който прекарваха време у домаПрепоръчай (0)
Най-големият производител на играчки в света Lego Group разгласи, че печалбата му е скочила с една трета предходната година, подкрепена от новите му артикули и от обстоятелството, че фамилиите са харчили повече по време на блокадите поради ковид, написа Bloomberg.

Нетната печалба е достигнала рекордните 1,3 милиарда крони (1,94 милиарда долара) от 9,9 милиарда крони през 2020 година, разкри датската компания. Приходите през 2021 година са нарастнали с 27% до 55,3 милиарда крони – също връх.

Lego влага в създаването на нови артикули, включително и комплекти играчи, които комбинират нейните фамозни конструктури с цифрови детайли.

Компанията се оказа един от спечелилите от пандемията, откакто потребителите усилиха разноските си за артикули, до момента в който прекарваха повече време вкъщи. Днес Lego съобщи, че преходът към повече онлайн продажби, почнал през 2020 година, е траял и през 2021 година

„ Видяхме изгодите от стратегическите вложения, направени през последните три години за възобновяване на нашето портфолио, за допълнение и развиване на нашите ритейл преживявания и увеличение на потенциала на световната ни верига на доставки “, разяснява основният изпълнителен шеф Нилс Б. Кристиансен.

Компанията, която е следена от семейството на милиардера Келд Кирк Кристиансен, съобщи, че най-продаваните артикули включват класическата серия Lego City, както и тематични конструктори, свързани с филмите от поредиците „ Междузведни войни “ и „ Хари Потър “.

Lego разшири каузи си на най-големите си пазари, само че съобщи, че чака през 2022 година нещата да се възстановяват и тя да реализира „ едноцифрен “ напредък.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg