Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален призова за по-активни действия

...
Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален призова за по-активни действия
Коментари Харесай

Бьорндален призова за по-агресивна политика към употребата на допинг в Русия

 И Йоханес Бьо се опълчи против Логинов
Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален прикани за по-активни дейности на международната антидопингова организация по отношение на Русия. Темата още веднъж излезе на дневен ред след спринта на 10 км от Семеен кодекс в Оберхоф.

Победата завоюва завърналия се след наказване за приложимост на допинг руснак Александър Логинов. Останалите биатлонисти отхвърлиха да го поздравят, защото чакат опрощение от него за неспортсменската му демонстрация в предишното.

" Той си е изтърпял наказването и се завръща, това е негово право. Мнозина не са съгласни, само че такива са разпоредбите. Аз не се веселя на успехите му и няма да го почитам, тъй като е употребявал допинг. Самият той нито един път не се извини и не повдигна тази тематика ", разяснява Бьорндален, който се отдръпна от спорта след края на предишния сезон.

Той поддържа спортистите, които отхвърлят да се състезават в Русия, до момента в който не бъде изяснена обстановката с използването на допинг в страната, въпреки и да си дава сметка, че позицията им няма да промени нищо.

" УАДА би трябвало да работи по-агресивно във връзка с Русия. Те не бяха допускани за инспекция от 2014 година насам, а в този момент ги позволиха, само че мина доста време. Трябваше да се наложи доста по-сериозно наказване ", разяснява още Бьорндален.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР