Легендата на световния тенис Мартина Навратилова изригна остро срещу решението

...
Легендата на световния тенис Мартина Навратилова изригна остро срещу решението
Коментари Харесай

Навратилова изригна: Australian Open капитулира пред Китай!

Легендата на международния тенис Мартина Навратилова изригна остро против решението на уредниците на Australian Open да конфискуват тениски с надпис " Къде е Шуай Пън? ", с каквито се появиха почитатели на трибуните. В петък охранители са помолили фенове да не влизат на арените с сходни фланелки.

Навратилова, която завоюва 18 трофеи от Големия шлем на сингъл, сподели, че й е мъчно да повярва на това, което вършат уредниците в Мелбърн. „ Това е просто тъпо “, написа на профила си в туитър Навратилова.

След това тя се появи по Tennis Channel дружно с Линдзи Дейвънпорт и приказва по-обширно по въпроса. „ Спортът постоянно е реагирал първи на обществените проблеми, тласкайки ги напред, а ние се връщаме обратно, чувствам… Намирам го за в действителност, в действителност плахо “, сподели тя.

„ Това не е политическо изказване, това е изказване за правата на индивида. И е имало възможност Пън Шуай да играе тук, само че не е могла да се махне от страната? Както и да е, мисля, че бъркат по въпроса ", показа Навратилова, цитирата от Гардиън.

От Australian Open оправдаха решението си с разпоредбите си, които не разрешават политически слогани, а Навратилова назова това " тъпо ". " От Световната тенис асоциация (WTA) не престават да се борят сами против това ", написа още 18-кратната шампионка на шампионати от Големия шлем и трикратна шампионка в Мелбърн.
Свързани вести Нов удар за изчезналата китайска тенисистка Пън Шуей
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР