Легендата на Милан и настоящ стратегически директор в клуба Паоло

...
Легендата на Милан и настоящ стратегически директор в клуба Паоло
Коментари Харесай

Малдини: Няма място за приятелство при решението за Гатузо

Легендата на Милан и сегашен стратегически шеф в клуба Паоло Малдини съобщи, че неговото другарство с наставника на тима Дженаро Гатузо няма да окаже въздействие на решението, което клубът ще вземе по повод ориста на експерта.

Малдини и Гатузо бяха съотборници при „ росонерите” при започване на новия век, като дружно завоюваха едно скудето и две оценки от Шампионската лига. Сега обаче тогавашният бранител ще бъде измежду хората, от които зависи бъдещето на Гатузо като ментор на тима. „ Имам своята работа и тя е да оценя представянето на Гатузо”, съобщи Малдини.

„ Трябва да уважаваш хората, с които работиш. И двамата сме тук, с цел да помогнем на работата в този клуб по най-хубавия метод. Нашите визии може и да са разнообразни, само че нашето другарство ни оказва помощ да преодолеем разликите.”

„ Въпреки това ще би трябвало да оценя свършената от него работа по невъзмутим и дистанциран метод. Изпълняваме разнообразни функции в клуба, към този момент не сме съотборници. Директор по спортната тактика и развиване в Милан е позиция, която покрива толкоз доста разнообразни области. Леонардо пък изведе своята изпълнителна функционалност до ново ниво. Той е повече като състезателен шеф и ме помоли да му оказвам помощ в това премеждие.”

„ Определенията на нашите функционалности не са значими. Това, което е от голяма важност, е да съблюдаваме спортния департамент да прави добра работа. За мен е красиво предизвикателство още веднъж да бъда тук, изпълнен съм с страсти и велики мемоари. Моят състезателен живот постоянно е бил обвързван с този клуб, с този град, тъй че един тип направих цялостен кръг”, добави Малдини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР