Легендата на ЛА Лейкърс Шакийл О'Нийл си припомни за началото

...
Легендата на ЛА Лейкърс Шакийл О'Нийл си припомни за началото
Коментари Харесай

Шакийл О'Нийл говори за момента, който е определил доминацията на Лейкърс с Коби

Легендата на ЛА Лейкърс Шакийл О'Нийл си напомни за началото на шампионската династия на " езерняците ". По думите на огромния Шак началото е поставено преди тъкмо 20 години в плейофната серия сред Лейкърс и Портланд от финалите на запад през 2000 година Тогава О'Нийл и другата легенда на клуба Коби Брайънт изпускат водачество от 3-1 в серията против Блейзърс.

20 YEARS AGO TODAY
This epic Kobe to Shaq alley-oop during the Lakers GM7 comeback vs the Blazers!

Tyronn Lue jumping & giving Shaq a high five while Shaq was pointing at Shareef in the crowd. pic.twitter.com/ScgrNpfCsq
— Ballislife.com (@Ballislife) June 4, 2020
" Водехме с 3-1. Многократно подждахме меко, позволихме им да се върнат. Те бяха най-тежкият ни противник и единственият подобен, който не го беше боязън от нас. Така че бях много раздразнителен, само че знаех, че би трябвало да изляза и да играя добре, което не се случи. Не съумях да запиша някои от тези " като Шак " мачове

Уплаших се, тъй като в случай че не бяхме го създали, всичко щеше да завърши. Враждата сред Коби и Шак щеше да стигне връхната си точка. Аз просто предадох всички ", споделя Шак.

Лейкърс губят със 60:75 с 10:28 оставащи на часовника в четвъртата част в мач №7. Почти всичко наподобява решено, само че не и съгласно водачите на " езерняците ".

" Тогава в четвъртата част се разиграх. Вкарах кука с табло и продължих да крещя на Коби, че съм свободен в подкошието. И той ми сподели: " Имам те. Имам те.

В последното нахлуване даже не гледах към топката, тъй като одобрих, че Коби ще стреля в последната част. Дайте я на Коби и се разкарайте от пътя. Така че той взе топката, подмина Скоти Пипън и когато я хвърли, аз осъзнах: " М*мка му, това не е изстрел ". И по този начин скочих и просто я забих. Това беше моментът, който дефинира нашата доминация "

20 years later, @SHAQ remembers the alley-oop from Kobe that changed everything for the Lakers: " The defining moment of our dominant run. " pic.twitter.com/oajCaSYSpb
— Bleacher Report (@BleacherReport) June 4, 2020 Лейкърс печелят дуела с 89:84, доминирайки над Блейзърс в четвъртата част с 31:13 и удържайки ги до едвам 5/23 пукотевица от полето.

" Това беше началото на страхотния " трийпийт ". И това ни оформи като най-енигматичното, най-полемично и най-доминантно дуо, създавано в миналото. Хората постоянно се питат за нашите взаимоотношения. Уважението в никакъв случай не се губеше. Когато нещата бяха заложени на карта, тогава ние двамата правехме каквото е нужно ", приключва О'Нийл.

On this date in 2000, the Lakers rallied from 13 down at the start of the 4th qtr. to beat the Trail Blazers in Game 7 of the Western Conf. Finals, 89-84.

It is the largest start-of-4th-qtr. deficit overcome in a Game 7 NBA playoff victory (confirmed by Elias Sports Bureau). pic.twitter.com/mB0f6VvJ7i
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) June 4, 2020 Брайънт повежда тима си с 25 точки, 11 битки, 7 асистенции и 4 блокирани стрелби. Шак е удържан до едвам 9 стрелби, само че осъществя 9 точки в последната част и общо 18 в мача, дружно с 9 битки и 5 асистенции. На огромния край Лейкърс се изправят против Индиана Пейсърс, където надвиват с 4-2 победи и връщат купата назад в Лос Анджелис за пръв път от 1988-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР