Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си

...
Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си
Коментари Харесай

Мирей Матийо ще изнесе първи концерт в София на 10 април!

Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си почитатели в България с необикновено шоу в Зала 1 на НДК през април идната година. Организацията на концерта в България е поета от компанията BLUEPLAN в партньорство с информационната организация KEY Events & Communication. Продажбата на билети се реализира извънредно в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg, а все още 1/3 от билетите са към този момент продадени.

„ Концертът на Мирей Матийо очевидно е чакан от много почитатели на музиката ѝ у нас, тъй като виждаме интензивно търсене на билети. Бързаме да успокоим всички заинтригувани, че АРТ БГ, чието име беше забъркано като уредник на този концерт у нас, е единствено компания, наета да промотира концерта. След като научихме за техните проблеми, незабавно прехвърлихме тази активност към една от огромните организации в страната и това е всичко, което можем да кажем по тематиката. Договорът, който имаме с актьора, ни задължава да платим авансово хонорара, което към този момент е направено. Нямаме подозрения, че ни чака едно впечатляващо шоу с гранд дамата на френската музика. ", съобщи Иван Георгиев, шеф на BLUEPLAN.



" Врабчето от Авиньон ", както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините извършва дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Въпреки че постоянно е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е изцяло друг. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да подарява феновете си с необятната си усмивка. " Винаги пея за обич, това е методът, по който се показвам ", споделя звездата. Обичана е еднообразно както от елементарните хора, по този начин и от политическите водачи и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. " На сцената тя се усеща вкъщи, там намира своя нравствен мир ", споделя за нея мениджърът ѝ Джони Старк и прибавя: " Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, само че на първо място едно сърце, което обича ".
През 2018-а, след 13 години мъртвило, Мирей Матийо издава настоящия си албум " Mes Classiques ", в който отдава респект на обичаните си произведения от света на класическата музика. „ Mes Classiques " („ Моите класики " ) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика - френски, британски, немски, испански, италиански, съветски и латински. В „ Mes Classiques " влизат произведения от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист - Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната купа Кавалер на Ордена на Почетния легион.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР