Легендата на F1 Мика Хакинен очаква изключителна борба между отборите

...
Легендата на F1 Мика Хакинен очаква изключителна борба между отборите
Коментари Харесай

Хакинен оприличи двубоят между Люис и Макс на легендарна битка във Ф1

Легендата на F1 Мика Хакинен чака изключителна битка сред тимовете на Мерцедес и Ред Бул този сезон. В колонката си за Унибет двукратният международен първенец означи, че борбата на Сахир предишния уикенд е посочила какъв брой оспорван ще е сезон 2021.

„ Феновете на Формула 1 мечтаят за това от години. Световният първенец не разполагаше с най-бързата кола, само че Люис и Мерцедес се пребориха брилянтно. Това поставя основите на борба сред Мерцедес и Ред Бул през 2021 година. Екипът от Бракли в този момент знае, че ще би трябвало да води яростна битка, с цел да отбрани купите си ", съобщи Хакинен.

„ Двубоят сред Люис и Макс за успеха ми подсети за моите борби с Михаел Шумахер, а всички във Формула 1 помнят страхотните дуели сред Аертон Сена и Ален Прост. Когато водачи и тимове са толкоз близо, конкуренциите са в действителност вълнуващи и запаметяващи се “, добави още той.

„ Така Мерцедес съумя да изведе Люис пред Макс при спиранията в бокса. Позицията на пистата е значима. Когато водач като Люис е отпред, е в положение да употребява целия си опит, с цел да ръководи гумите и да пази позицията си. Макс бе с по-нови гуми и го изпревари към края, само че излизането отвън рестриктивните мерки на пистата щеше да бъде осъдено при всички положения. Макс постъпи вярно, връщайки позицията, само че най-малко в този момент знае, че от тук нататък може да се бори за успеха във всеки старт ", сподели финландецът.

„ Цялата тази борба ще е страхотна. Ще следим същинска спортна война сред тези два тима на всяко равнище – техническо и човешко – през 2021 година “, съобщи Хакинен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР