Легендата на бокса от близкото минало – Ивендър Холифийлд, ще

Легендата на бокса от близкото минало – Ивендър Холифийлд, ще ...

Легендата Ивендър Холифийлд се завръща през юни


Легендата на бокса от близкото минало – Ивендър Холифийлд, ще направи своето завръщане на ринга през месец юни.

С такава информация излезе авторитетния сайт „BoxingScene“. Едно от най-уважаваните имена в тежката категория ще се качи отново на ринга за пръв път от 2011-та, пише .

За завръщането на американеца се говореше от доста време насам, като първоначално 58-годишният бивш абсолютен шампион в полутежка и тежка дивизия трябваше да се бие срещу Майк Тайсън.

Такъв мач обаче няма да има, защото през последните седмици Холифийлд неколкократно заяви, че Тайсън се е отказал от намерението си да участва в трилогия срещу него.

свързани статии Големият мач между Фюри и Джошуа е все по-близо! Майк Тайсън иска да се бие с Холифилд и Люис тази година

Въпреки това, Ивендър ще се бие на 5-ти юни срещу човека, който пенсионира „Железния“ през 2005 г. – Кевин МакБрайд.

Демонстративният двубой между Холифийлд и Макбрайд ще бъде главно подгряващо събитие на срещата между Теофимо Лопес и Джордж Камбосос.

Единственото, което се знае в този момент е, че рундовете ще бъдат с продължителност две минути и боксьорите ще бъдат без каски на главите.

48-годишният Макбрайд също не се е бил от 10 години. Ирландецът приключи кариерата си с 6 загуби в последните си 7 двубоя, като така и не успя да стъпи на световния връх.

Източник: gol.bg