Легендата на Барселона и настоящ треньор на Ал Сад Чави

...
Легендата на Барселона и настоящ треньор на Ал Сад Чави
Коментари Харесай

Чави: Концепцията ми е много подобна на тази на Гуардиола, двамата често си говорим

Легендата на Барселона и сегашен треньор на Ал Сад Чави Ернандес даде просторно изявление за клубната телевизия на Манчестър Сити, чийто акцент беше техният управител Джосеп Гуардиола. Както е известно, халфът игра под негово управление за каталунците.

" Моята идея е доста сходна. Гуардиола също желае да е доминантен, да разполага с топката, да има огромно нейно владеене, да се вършат много атакуващи придвижвания,... Най-важното е да си самодеен в играта. Става въпрос да атакуваш съперника с умения и по избран метод. В това отношение концепцията не е моя. Научих доста от Гуардиола - от неговата същина, от упоритостта му и от пристрастеността, която изпитва. Той е стратег, захласнат от футбола, и беше удволоствие да съм към него. Често си приказваме, поддържаме положителни взаимоотношения. Видяхме се през лятото и хапнахме дружно, което беше доста прелестно. Честно казано, смятам го за най-хубавия треньор в света сега. Затова всяко познание, добито от него, ще е добре пристигнало. Привилегия е да е в близост и да дава хрумвания.

Xavi:

“I've learned a lot with Guardiola, from the way he is, the ambition he has, the desire and passion that he feels. He's a football-obsessed tactician and it has been a pleasure to be around him. We talk often. We’ve got a good relationship... " #MCFC | @ManCity pic.twitter.com/yGFNUk1IkP
— Man City Xtra (@City_Xtra) April 17, 2020
С Гуардиола като управител нямах подозрение, че Сити ще господства. Да, в действителност първият му сезон там беше сложен за него, защото постоянно би трябвало да се приспособяваш към другите жанр и стандарти, даже към културата и историята. Въпреки това, нямаше никакви подозрения, че Гуардиола ще е сполучлив и в Англия. Казвал съм го неведнъж и в много изявленията: беше му нужно единствено време. Харесват ми футболистите с гений, които притеглят вниманието. Давид Силва и Кевин Де Бройне са изключителни, а Серхио Агуеро повиши класата, тъй като осъзна, че би трябвало да работи за тима. Бернардо Силва е превъзходен, а Рахийм Стърлинг е друга такава перла. Не стопират, не стопират да натискат, да основават неща, да откриват пространства и да играят един на един. Същият е и Илкай Гюндоган, който е на доста високо равнище. Харесва ми и Родриго, който се разви много като футболист. В последна сметка, Сити разполага с играчи на галактическо равнище ", разяснява Чави.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР