Легендата на Айнтрахт (Франкфурт) Александер Майер се завръща към корените

...
Легендата на Айнтрахт (Франкфурт) Александер Майер се завръща към корените
Коментари Харесай

Алекс Майер се върна към корените си

Легендата на Айнтрахт (Франкфурт) Александер Майер се завръща към корените си, откакто в продължение на повече от половин година бе надалеч от професионалния футбол. 35-годишният голмайстор не получи предложение за нов контракт от “орлите”, чийто цветове защитаваше близо 15 години, само че в този момент подписа до края на сезона с първия си професионален тим - втородивизионния Санкт Паули.

Ветеранът стартира подготовка с хамбургския отбор и ще оказва помощ на паметния тим в борбата за промоцоия в Бундеслигата. Към момента Санкт Паули е на трета позиция в класирането на Втора Бундеслига с 34 точки, изоставайки с две от втория Кьолн и с три от градския си противник и водач в таблицата Хамбургер ШФ. Майер има 27 мача и 7 гола с екипа на Санкт Паули в интервала от 2001 до 2003 година, като е играл за клуба както в елита на страната, по този начин и във втора дивизия.

Full details on the signing of Alex #Meier can be found here https://t.co/KW5lAb4HYw #fcsp pic.twitter.com/anC6QczDaF
— FC St. Pauli English (@fcstpauli_EN) January 6, 2019
“В лицето на Алекс Майер взимаме състезател, който може да запълни неналичието, появила се след травмата на Хенк Веерман. Алекс изцяло дава отговор на условията ни, а също така към този момент е играл за Санкт Паули, тъй че завръщането му е страхотна новина”, разяснява договорката спортния шеф Уве Стьовер.

“Направих професионалния си дебют тук. Не съм спирал да проследявам какво се случва с тима. Искам да оказа помощ за реализиране на поставените цели и изобщо не се тормозя, че подписах краткораен договор”, съобщи самият футболист.

Обстановката във Втора Бундеслига не е непозната на Майер - той има три сезона във втория ешелон на немския футбол, в които е осъществил 33 гола в 89 мача, а 7 от попаденията са за Санкт Паули. През сезон 2011/2012 “Футболния Бог” стана голмайстор на шампионата с екипа на Айнтрахт, а през сезон 2014/2015 повтори това, само че към този момент в елита на страната.

FC St. Pauli have responded to the long-term loss of Henk #Veerman to injury by signing a new striker in Alexander #Meier. The 35-year-old front man has put pen to paper on a performance-related deal that will run until 30 June 2019. #fcsp pic.twitter.com/mfux7eSnNd
— FC St. Pauli English (@fcstpauli_EN) January 6, 2019
Освен за Айнтрахт, където записа впечатляващите 379 мача и 137 гола, Майер е играл и за другия клуб от Хамбург - Хамбургер ШФ. Последното си попадение за Франкфурт той осъществя тъкмо против Шпортферайн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР