Легендата на австралийския тенис Пол Макнами заяви, че според него

...
Легендата на австралийския тенис Пол Макнами заяви, че според него
Коментари Харесай

Макнами: Джокович е човек с принципи и заслужава да спечели Australian Open


Легендата на австралийския тенис Пол Макнами съобщи, че съгласно него Новак Джокович е главният любимец на Australian Open, както и че възможна купа на сърбина би била изцяло заслужена. През януари тази година Джокович бе депортиран Австралия поради нередности с имунизационния му статус, само че преди няколко седмици новото държавно управление анулира решението. Така сърбинът ще има право да играе на започващия на 16 януари шампионат в Мелбърн.

„ От лятото насам Новак изрично е най-хубавият състезател в Тура, изключително на хард, тъй че е разумно той да е главният любимец преди Australian Open. До момента единственият човек, който е печелил „ мейджър “ шампионат двуцифрен брой пъти, е Надал на Ролан Гарос. Мисля, че това ще стимулира в допълнение Джокович “ – сподели Макнами пред австралийското издание The Age.

„ Надявам се, че ще успее, защото е човек с правила. Не всички са съгласни с позицията му по отношение на имунизацията против Covid-19, само че той продължи да я отстоява и това му коства присъединяване на два шампионата от Големия шлем. Това е доста самоуверен ход, когато се бориш за върха за най-вече „ мейджър “ трофеи, и в действителност почитам стореното от него. Хората постоянно не помнят, че Новак финансира няколко центъра за имунизация в Сърбия, както и че личният му наследник е имунизирам “ – добави някогашният турнирен шеф на Sofia Open.

Макнами съобщи, че въобще не му е харесал методът, по който се разви сагата към Джокович тази година, и че се радва, че той още веднъж ще бъде в Австралия.

„ Джокович има своята позиция, която, за положително или за неприятно, не съответствува с всеобщата. Лично аз съм имунизиран. Това е въпрос на персонален избор. Много съм отчаян от метода, по който се развиха нещата тази година, само че това е в предишното. Мисля, че ни чака превъзходен Australian Open, а United Cup ще направи австралийското лято още по-зрелищно. Присъствието на Джокович несъмнено прави всеки шампионат доста по-атрактивен “ – приключи полуфиналистът на Откритото състезание на Австралия за 1982 година

Джокович ще стартира сезона с присъединяване в първия от двата ATP 250 шампионата в Аделаида (2-8 януари), след което ще се насочи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР