Легендата на Арсенал и настоящ анализатор Пол Мърсън остро разкритикува

...
Легендата на Арсенал и настоящ анализатор Пол Мърсън остро разкритикува
Коментари Харесай

Легенда на Арсенал: Продажбата на Мане беше най-лошата сделка в историята

Легендата на Арсенал и сегашен анализатор Пол Мърсън остро разкритикува решението на Ливърпул да продаде Садио Мане на Байерн (Мюнхен) през миналото лято. Според него на мърсисайдци им липсват головете и пресата на нападателя, като някогашният атакуващ халф също по този начин акцентира какъв брой е значимо отборът да не загуби идния си конфликт с “артилеристите ”. 

“Казал съм го от ден първи - продажбата на Садио Мане беше най-лошата договорка за всички времена. Човекът вкарваше огромни, огромни голове. Разгледайте ги - откриващи, изравнителни, победни в последната минута, все огромни попадения. Той водеше от предни позиции със своята преса и аз просто не разбирам цената, за която го продадоха. Дарвин Нунес не е на същото равнище сега, изобщо не е на това ниво. 

Проблемите им в отбрана стартират от предните позиции. Не пресират като колектив. Можете да говорите какъв брой надарено беше триото в офанзива (Мане, Салах и Фирмино - б.р.), само че те пресираха начело. Беше необходим единствено още един пас и те вкарваха. Сега обаче те не го вършат, тъй че тимовете преодоляват тази преса, в случай че има такава, след което стигат до тримата в халфовата линия, която не е най-хубавата в страната, а по-късно се изправят против четиримата в защита. Колко играчи са атакували Ван Дайк този сезон спрямо последните три-четири години? Няма значение какъв брой си добър, щом те нападат отляво, отдясно и от центъра.

Не съм по статистиките, тъй че разгадавам на паметта ми, само че за мен Мане беше огромен, огромен състезател за Ливърпул. Да го продадеш за към 30 млн. паунда, което в света на Премиър лийг е нещо незначително… Нямаше ли да е по-добре да го бяха задържали и по-късно да го пуснат за без пари? Те си заплатиха за това, само че може да им коства по-скъпо от тези 30 млн. паунда преди края на сезона. 

Ако Арсенал ги победят в неделя, Ливърпул са вън от уравнението във връзка с това да ги настигнат, а също по този начин ще останат единствено две свободни места в топ 4. Ако завоюват, те са от тимовете, които могат да навлязат в дребна серия. Има огромна разлика в това да изоставаш с 8 или с 14 точки. В този мач е наложително да не изгубят. Ливърпул няма да настигнат Ман Сити, тъй че смисълът на техния сезон към този момент е да завършат в топ 4 ”, написа Мърсън в собствен разбор за “Скай Спортс ”.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР