Легендата Матс Виландер говори специално за Sportal.bg преди предстоящия Australian

...
Легендата Матс Виландер говори специално за Sportal.bg преди предстоящия Australian
Коментари Харесай

Виландер пред Sportal.bg: Притеснявам се за Алкарас, след US Open е тежко

Легендата Матс Виландер приказва особено за Sportal.bg преди идния Australian Open и обясни дали е належащо тенис светът да се тормози за Карлос Алкарас. Световният номер 1 продължава да се възвръща от травма и ще пропусне шампионата от “Шлема ” в Австралия.

Алкарас е следващият от редица тенисисти обратно във времето, които след дебютен успех в US Open изпитват компликации да се показват на равнище в Австралия по-късно (ако въобще участват).

Виландер изясни пред Sportal.bg и за какво тъкмо след Ню Йорк се случва по този начин играчите да имат потребност от по-сериозно презареждане и не всеки път са на същото равнище в Зеления континент през януари.

“Трябва да се тормозим за Карлос Алкарас, тъй като той е международен номер 1 и е на 19 години. Трябва да се тормозим, тъй като при цялото време, в което той си беше взел отмора и се възстановяваше от US Open насам, не съумя да се оправи с травмата си.

Това е притеснително, тъй като ми подсказва, че тази травма не е лесна за превъзмогване. Не знам, очевидно е доста по-сериозна травма, в сравнение с предполагахме. Това единствено неприятен шанс ли е? Или е обвързвано с тялото му и метода, по който се движи на корта? Това сега не знаем и към този момент може да кажем, че е неприятен шанс.

Понеже обаче тази травма се проточи толкоз време и толкоз време не може да се излекува, стартирам да се тормозя. Говорим за 19-годишен състезател, който направи най-силната година в живота си и е толкоз контузен по-късно - за мен си е малко притеснително ”, разяснява Виландер.

“Трудно е след US Open да се играе на равнище в Австралия, тъй като от четирите шампионата в “Големия шлем ” US Open не е този, който очакваш с най-голямо неспокойствие. На края на календара е, това е последният “Шлем ”. Дори в исторически проект е потвърдено, че е доста мъчно да спечелиш US Open.

Надал не го е печелил толкоз доста, макар че му е вторият най-успешен “Шлем ”. Джокович е печелил “Уимбълдън ” и Australian Open по-често от US Open. При Федерер е същото.

Мисля, че US Open физически е доста сложен шампионат. Сезонът на клей е доста дълъг. “Уимбълдън ” е доста сложен, като след него би трябвало да смениш стила си и да се научиш още веднъж да играеш тенис.

За US Open загрявката е доста изтощителна с Торонто и другите шампионати. Мисля, че такава е историята му. След US Open си казваш, че имаш потребност от отмора, тъй като сезонът е бил толкоз дълъг.

Ако спечелиш US Open, това остава физическа диря върху теб. Ако спечелиш US Open и станеш номер 1 в света, както аз направих и както Карлос (Алкарас) направи, остава прочувствена диря върху теб, която не те напуща дълго време.

Не можеш да използваш обаче тази инерция. Ако спечелиш Australian Open, отиваш в Индиън Уелс и Маями, където настилката и изискванията са същите. Можеш да се понесеш на гребена на вълната, само че след US Open е край. Няма повече шампионати от “Шлема ” и шампионати навън. Условията са разнообразни, тъй като към този момент играем в зала. Тези неща не престават да се случват с всеки състезател ”, приключи Виландер пред Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР