Легендата и директор на Милан Звонимир Бобан изказа своята гледна

...
Легендата и директор на Милан Звонимир Бобан изказа своята гледна
Коментари Харесай

Бобан: Пиоли беше първият избор на Милан

Легендата и шеф на Милан Звонимир Бобан изрече своята позиция във връзка назначението на Стефано Пиоли за ментор на отбора. Според 51-годишния хърватин „ росонерите” към този момент могат да разчитат на „ страховит треньор”.

Бобан, както и другият огромен шеф в клуба – Паоло Малдини станаха жертва на сериозен негативизъм от почитателите, които в огромната си част са срещу Пиоли. Въпреки това футболният шеф е убеден, че Пиоли е бил правилният избор, като отхвърли приказките, че действително е представлявал авариен проект.

„ Не е прелестно да бъда тук, с цел да разглася смяната на треньор, тъй като това е загуба за всички нас, също по този начин и на персонално ниво”, сподели Бобан при представянето на Пиоли. „ Въпреки всичко би трябвало да продължим напред с избор, който считаме, че е верният за Милан. Точно както постъпихме и през лятото (с назначението на към този момент уволнения Марко Джампаоло – б.р.).”

„ Искам да пожелая триумф на Стефано Пиоли, един страховит треньор, който идва в тежък момент. Ако и ние сме тук, то това е, тъй като отговорността е също и наша.”

„ Не бива да се отклоняваме от курса, най-малко не и до момента в който не осъзнаем, че към този момент не работим за богатството на клуба. Важно е в никакъв случай да не губим достолепие. Съжаляваме за обстановката, но подобен е футболът.”

„ Днес няма да приказвам за Лучано Спалети, който също е доста добър треньор. Нашият избор беше Стефано Пиоли. Беше обикновено много свободни наставници да попаднат в листата ни, само че ние се фокусирахме върху Пиоли, който познава нашия клуб и италианския футбол. Ние не сме най-хубавият клуб в света, само че не сме и този като какъвто се показахме до момента”, добави Бобан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР