Легендарното модно списание Vogue демонстрира позиция с емблематичната си корица

...
Легендарното модно списание Vogue демонстрира позиция с емблематичната си корица
Коментари Харесай

Vogue изрази позиция с корица от 1945 г.

Легендарното фешън списание Vogue показва позиция с емблематичната си корица от 1945 година по отношение на съветската военна експанзия в Украйна. Изданието пусна в Instagram корицата - знак за края на Втората международна война, която съставлява напълно синьо небе.

Днес списанието подсети още веднъж за това като сбита позиция за мир.

Vogue е месечно списание за мода, хубост, начин на живот и просвета. Първият му брой излиза през далечната 1892 в Ню Йорк като четиво за изисканите дами от високото общество. Първоначално Vogue е бил седмичен вестник, само че година по-късно става месечно списание. От тогава на страниците му са станали звезди стотици актриси, певици, музикантки, модели, спортисти и доста други значими персони.

Най-дебелият брой на списанието е през септември 2012 година, когато изданието излиза с цели 900 страници!

Британският Vogue излиза за първи път през 1916 година и това е първото задгранично издание за Vogue. Следват редакции в Италия – Vogue Italia, което се трансформира в най-влиятелното фешън списание в света. Днес има 26 издания на именитото списание по света.

Политическо въздействие

Макар да е напълно фешън и начин на живот списание Vogue постоянно е имало естрада за политически послания.

През 2006 година списанието преглежда значими политически и културни проблеми, като преглежда бурката като културен и политически знак, разгласява публикации за видни мюсюлманки, за метод им към социализация на дамите от ислямския свят и резултата на другите култури върху живота на дамите по света.

Vogue спонсорира и самодейността " Красота без граници " с подаяние от Щатски долар 25 000 за учредяване на учебно заведение за козметика за афганистанските дами.

Преди президентските избори в Съединени американски щати през 2012 година основната редакторта употребява въздействието си в промишлеността, за няколко значими събития за набиране на средства в поддръжка на акцията на Барак Обама.

През октомври 2016 година списанието съобщи, че „ Vogue поддържа Хилъри Клинтън за президент на Съединените щати “. Това беше първият път, когато списанието поддържа претендент за президент в своята 120-годишна история.

Сега Vogue още веднъж е на гребена на събитията с сбито и постоянно стилно обръщение. За мир и чисто небе.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР