Легендарният волейболист и топреализатор на италианската Серия А за всички

...
Легендарният волейболист и топреализатор на италианската Серия А за всички
Коментари Харесай

Легендата Фокси приключва с волейбола

Легендарният волейболист и топреализатор на италианската Серия А за всички времена Алесандро Фей разгласи края на кариерата си. Фокси, както е прочут 41-годишният Фей, го направи по време онлайн онлайн включване в профила на Газ Сейлс (Пиаченца), за който игра общо пет сезона.

" Искам да разглася отдръпването си от дейния спорт ", сподели Фей в конферентна видео връзка с редица спортни мениджъри, треньори, другари и медии.

Алесандро Фей обаче ще остане в Пиаченца, като ще бъде тийм управител на тима. Генералният шеф на клуба и друга легенда на италианския волейбол - Христо Златанов, по време на живото предаване алегорично му подари публично сако в символ на това, че ще бъде управител на отбора.

" Може би се чудите за какво взех това решение сега. Имам опцията да остана обвързван с волейбол като тийм управител на Газ Сейлс Волей. С този клуб и в този град Пиаченца се усещам като вкъщи си. Затова одобрих предлагането им без никакво съмнение. Определено ще ми липсва играта на корта, само че ще остана покрай спорта като управител и ще съм подготвен да поддържам играчите, които ще бъдат в състава за идващия сезон. Що се отнася до спортната ми кариера безусловно не скърбя ", продължи известният център и диагонал.

" Той вечно ще остане капитан на тима ни ", сподели прочувствено президентката на Пиаченца Елисабета Курти. " Той ще добави качество като тийм управител и ще ни помогне да се издигнем на идващото равнище, като поддържа и треньора, и мен ", добави Христо Златанов.

За 25 сезона, 24 от които в Серия А1, Алесандро Фей има изиграни 721 мача и осъществени общо 10 152 точки (б.р. дружно с Купата на Италия), с което топреализатор №1 за всички времена. Фокси усъвършенства върха, който се държеше точно от Христо Златанов, още през ноември предходната година.

В кариерата си Фей е спечелил четири трофеи на Италия, пет Купи на страната, шест пъти Суперкупата, по един път Шампионската лига и Купата на CEV и три пъти Чалъндж къп. Повечето от трофеите Алесандро подвига с към този момент несъществуващия гранд Сислей (Тревизо), където играе от 2001 до 2012 година, а останалите с Пиаченца, където става любим на почитателите. Има и редица самостоятелни оценки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР