Легендарният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,

...
Легендарният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,
Коментари Харесай

Русе посрещна легендарния „Ориент Експрес“ - в един от вагоните някога е пътувала Агата Кристи

Легендарният трен " Ориент Експрес ", който пътува от Париж до Истанбул, през днешния ден спря на Централната жп гара в Русе, в ранния следобяд, съобщи Дарик.

В композицията, която се състои от 14 вагона, пътуват 54 туристи от разнообразни страни. Най-много са американците. Има пасажери от Австралия, Англия, Германия и Йордания.

Родители с деца пристигнаха да видят и да снимат първокласния трен, разказан от Агата Кристи. На перона с роза в ръка бе и русенецът Александър Мирчев. Мъжът очакваше своята внучка - 31-годишната Рени Драгнева, която работи във влака като старши стюард. Двамата не са се виждали от година.

" Радвам се доста да я видя. Чакам я от доста време. Ще бъде благо посрещане. Такъв е животът - пътуваме по пътищата. Който пътува, има щастието да види доста забавни неща “, сподели Александър Мирчев.

Рени Драгнева е родена в Русе и е приключила гимназията с преподаване на немски език. След това се преместила с родителите си в Италия. Там учила в университета във Венеция. Работи в „ Ориент Експрес “ към този момент трета година.

" Да работиш в " Ориент Експрес " е магия. Няма един ден, който да е отегчителен. Чувството е неописуемо, тъй като това е като музей на колела. Всички посетители имат разнообразни истории и са от разнообразни краища на света. Това прави пътуването постоянно забавно. За да работиш в " Ориент Експрес " е належащо огромно предпочитание, притежаване на непознати езици и доста самообладание. “ – показа Рени Драгнева.

Тя изяснява, че всеки вагон от композицията е друг и има своя история. Някои са от времето на Втората международна война. В един от вагоните в миналото е пътувала и Агата Кристи. Композицията включва бар, три ресторанта и бутик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР