Легендарният Steve Vai идва за концерт в България. Ексклузивната новина

...
Легендарният Steve Vai идва за концерт в България. Ексклузивната новина
Коментари Харесай

Уникално! Виртуозният китарист Steve Vai идва за концерт в Б...

Легендарният Steve Vai идва за концерт в България. Ексклузивната вест оповестиха преди броени минути уредниците на събитието от Blue Hills Events.

Феновете на един от най-хубавите китаристи в света би трябвало да отбележат в календарите си датата 25 април, тъй като ще бъдат пометени от китарното цунами на Вай.

Концертът ще се състои в зала 3 на НДК и е част от идното европейско турне „ Inviolate Tour ”.  Виртуизът Стив Вай и неговият екип анонсираха цялата огромна европейска обиколка, която ще стартира на 24 март в Лисабон, Португалия и ще приключи на 7 май в Хелзинки, Финландия. Турнето ще премине през Испания, Италия, Германия, Унгария, Хърватия, Словакия, Сърбия, България, Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония и Финландия.

Стив Вай споделя „ Първата част на турнето Inviolate в Северна Америка мина извънредно! Аз и групата сме в отлична форма, по-добра от всеки път! Вълнувам се, че най-сетне ще донеса китарата Hydra в Европа. Очаквам с неспокойствие концертите, с цел да показва и албума си Inviolate, който се приема отлично от публиката и пресата, нямам самообладание да го показва и в Европа “.

Inviolate излезе предходната година, а формалното видео към “Teeth Of The Hydra ” към този момент е гледано над 5,4 милиона пъти. Именно в това видео можете да видите неповторимата китара Hydra, която ще чуем в София за първи път.Тя е модел на Ibanez – с три грифа (два китарни и един бас) и още десетки функционалности, което я прави един от най-интересните музикални принадлежности в света.

На 27 януари 2023 година излиза и новият албум на Стив Вай - Gash, кръстен на неговият другар и артист в този запис, към този момент починалия John “Gash ” Sombrotto. Музиката в албума е композирана за две седмици през 1991 година, като „ саундтрак “ към пътуванията на Вай и приятелите му с мощните мотори Harley Davidson. След гибелта на John “Gash ” Sombrotto композициите остават неиздадени, до момента в който 30 години по-късно Вай не взема решение да се върне към тях.

Концертът в зала 3 на НДК сигурно е едно от най-дългоочакваните рок събития на 2023-та година. Билетите за него ще бъдат в продажба от този петък, 20 януари в системата на Eventim и билетен център на НДК. Допълнително ще бъдат оповестени и специфични VIP пакети, включващи и среща с актьора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР