Легендарният Роджър Федерер се сбогува с професионалния тенис с емоционален

...
Легендарният Роджър Федерер се сбогува с професионалния тенис с емоционален
Коментари Харесай

Федерер се сбогува през сълзи с тениса - Тенис

Легендарният Роджър Федерер се сбогува с професионалния тенис с прочувствен мач на шампионата " Лейвър Къп ", в който швейцарецът и неговият добър другар в живота и огромен противник на корта Рафаел Надал изгубиха с 6:4, 6:7 (2), 9:11 против Джак Сок и Франсис Тиафо.

Двубоят пред препълнената зала " О2 Арена " в Лондон бе доста натоварен и оспорван, а в паузите тишината бе нарушавана от многочислени подвиквания от трибуните с посланието " Обичаме те, Роджър ".

41-годишният швейцарец и тримата му сътрудници на корта удържаха сервисите си в първите девет гейма на дуела, а първият пробив пристигна в решаващия десети. Джак Сок сгреши при офанзива на мрежата и по този метод Надал и Федерер освен записаха първи пробив, а и взеха последния първи сет в кариерата на " Маестрото " с 6:4.

Федерер взе първия си сервис-гейм при започване на втория сет, а Надал се размина от неприятно воле в главата след висок удар от форхенд на Тиафо. Испанецът обаче даде ранен пробив за представителите на Отбора на света, а неговият швейцарски съотборник пропиля две разигравания за рибрейк с форхенди зад главната линия.

Надал и Федерер върнаха пробива в шестия гейм и двата тима останаха равни до 11-ия, в който Тиафо и Сок взеха ранна преднина и получиха три разигравания за нов извоюван сервис-гейм на именитите европейци. Това не се случи и се стигна до 40:40. При спомагателните разигравания Федерер отрази още две благоприятни условия, Тиафо изпрати една топка в ръцете на благополучен почитател, а друга на Сок в мрежата завърши гейма за 6:5.

Сок и Тиафо изравниха в идната част и по този начин се стигна до тайбрек, който представителите на Отбора на света завоюваха със 7:2 и изравниха резултата.

В решаващия тайбрек Федерер и Надал завоюваха първите три точки и залата избухна в овации, само че представителите на Отбора на света освен изравниха, а и поведоха с 5:4 след две брилянтни отигравания на Сок на мрежата. Той първо блокира воле на близка отдалеченост от Надал, а мигновено по-късно спря удар право към носа си с ракета пред лицето, изпратила топката назад за точка. Европейците обаче изравниха, а ас на Федерер им даде още веднъж преимущество за 6:5.

Отборът на Европа стигна до първия мачбол при 9:8, само че сервисът на Федерер не проработи и Тиафо и Сок стигнаха до два следващи минипробива. Последва и опция за двамата американци, които сграбчиха шанса и завоюваха с 11:9.

" Ще минем през това нещо някак, давам обещание ", сподели Федерер през безспирни сълзи в изявлението край корта.

" Беше страховит ден и се веселя, че съм тук, съществено. Насладих се на този мач, защото всичко в него бе за последно. Тук съм с почитатели, другари и семейство, тъй че няма по какъв начин да не бъда благополучен. Мачът също бе страховит.

" Искам да благодаря на целия тим, който пътува с мен из целия свят. Беше ужасно да играя с тях за " Лейвър Къп " през годините. Благодаря ви!

" Не чаках кариерата ми да бъде такава. Просто желаех да играя тенис, а вижте през днешния ден къде сме. Това беше едно отлично премеждие за мен.



" Благодаря на безусловно всички по целия свят за това, което ми дадоха през годините. Жена ми (Мирка) можеше да ме спре преди години, само че не го направи. Позволи ми да играя до тогава, до момента в който желая да го върша. Благодаря ти за това! Нямаше да бъда тук и без родителите ми, тъй че благодаря и на тях.

" Благодаря на всички Ви за тази фантастична вечер ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР