Легендарният музикант от Бийтълс“ Пол Маккартни подписа писмо, с което

...
Легендарният музикант от Бийтълс“ Пол Маккартни подписа писмо, с което
Коментари Харесай

Пол Маккартни против яденето на месо в училище

Легендарният музикант от „ Бийтълс “ Пол Маккартни подписа писмо, с което приканва секретаря по образованието на Англия Гавин Уилямс да добави вегетариански и веган менюта към обяда в учебните заведения, съобщи Guardian.

В изказване Маккартни споделя: „ Никой не би трябвало да яде месо, тъй че не трябва да е наложително да го сервират в учебните заведения. Време е да преразгледаме стандартите за учебна храна, с цел да помогнем на планетата, да пощадим животните и да насърчим здравословното хранене. "

Кампанията за смяна на „ остарелите “ стандарти се води от „ Хората за етично отношение към животните “ (PETA). Нейните водачи направиха анкета за 2019 година, която разкри, че 70% от английските деца желаят повече веганско хранене в учебните си менюта. „ Тъй като светът е изправен пред двойни рецесии, свързани със здравето и климата, прекосяването на веган е едно от най-хубавите неща, които младежите могат да създадат за животните, планетата и личното си здраве “, споделя PETA.

Писмото, подкрепено също от „ Грийнпийс “ и Кралското сдружение за публично здраве, твърди, че стандартите са излишно ограничаващи. „ Докато питателните потребности са задоволени, обособените учебни заведения би трябвало да имат свободата да вземат решение дали да желаят да включат месото и млечните артикули в менютата си. “

Сегашният проект за учебна храна гласи, че млечните артикули би трябвало да се сервират всеки ден, месото би трябвало да се сервира три или повече пъти седмично, не млечните протеини за вегетарианци най-малко три пъти седмично и че рибата би трябвало да се сервира най-малко един път на три седмици.

Бриджит Бенелам, представител на Британската фондация за хранене, съобщи, че е жизненоважно учебните заведения да обезпечават питателна храна. „ Възможно е, въпреки и да бъде предизвикателство, да се сформират менюта за деца без скотски артикули, които обезпечават всички съществени хранителни субстанции, нужни за растежа и здравето им. Има доста позитивни аспекти на диетата на по-растителна основа.

„ Въпреки това е значимо да се има поради, че млечните артикули, месото и рибата са биодостъпни източници на някои основни витамини и минерали, в това число витамин В12, калций, желязо и цинк и по тази причина ще са нужни насоки по отношение на подобаващи други възможности на растителна основа, които биха могли да обезпечат това в задоволителни количества. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР