Легендарният издател и разработчик на поколения конзоли и игри Sega

...
Легендарният издател и разработчик на поколения конзоли и игри Sega
Коментари Харесай

Sega открива офис в София

Легендарният издател и разработчик на генерации конзоли и игри Sega ще открие първия си офис в България. Става въпрос за QA отдел, който би трябвало да отвори порти през 2020 година
Към момента, европейското QA поделение на Sega е основано в Лондон , само че ще се трансферира в София през идващите две години. Новината бе оповестена от президента на Sega Europe Гари Дейл. Той акцентира, че излизането на Англия от Европейски Съюз няма отношение към решението.

Вместо това, то е подбудено от обстоятелството, че в последно време страната ни се постанова като водач в ИТ сферата за района.

„България е европейски водач в ИТ разработки и дом на районните офиси на някои от най-големите софтуерни компании в света като IBM и Hewlett Packard. Това ще бъде идеалната локация за нас“, споделя той.

В момента европейската QA дивизя на колоса поддържа заглавия на дъщерните студия Creative Assembly, Sports Interactive, Relic, Amplitude и Hardlight.

В последните години Sega търпи забележителен напредък, откакто съумя да върне към живот типичен поредици като Sakura Wars, Valkyria Chronicles и Shenmue, а наред с това назначи и нов президент на Sega America.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР