Легендарният гросмайстор Гари Каспаров е известен като един от най-отявлените

...
Легендарният гросмайстор Гари Каспаров е известен като един от най-отявлените
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Русия не може да съществува като империя. Може да стане сателит на Китай

Легендарният гросмайстор Гари Каспаров е прочут като един от най-отявлените критици на Владимир Путин и ръководството му. Най-младият международен първенец в историята приказва пред Българска национална телевизия, като засегна тематики, свързани с войната в Украйна.

Каспаров изрази мнение, че войната изобщо не е почнала през февруари тази година, а това се е случило през 2014 година, още веднъж през февруари - с анексирането на Крим.

" Трагично е, че тази война се приготвяше подмолно в продължение на доста години. Путин криеше желанията си. Руската агитация разпространяваше 24 часа дневно погрешни изказвания, че Украйна не е самостоятелна страна, а Русия се опитваше да завземе територии. През това време интернационалната общественост не искаше да види и чуе злото ", насочи следващата си порция рецензии към Путин огромният състезател.

Каспаров изрази мнение, че тази зима ще бъде решаваща. И в случай че Европа не се огъне и издържи през зимата с поддръжката си за Украйна, то през идната пролет съветската стопанска система ще рухне.

" Има разцепление за изненада на Путин - в множеството европейски страни поддържат Украйна, откакто години наред той си купуваше въздействие. Не съм сигурен, че това важи за България. Обществото е разграничено ", добави още гросмайсторът.

По думите му съветският държавен глава не е подготвен на взаимни отстъпки и желае да завоюва войната, завземайки още територии.

" Не мисля, че свободна и демократична Русия би могла да съществува кто империя. Или ще станем евроатлантическа народна власт, или ще поемем път на развиване като спътник на Китай, който не крие имперските си упоритости ", заключи обстановката в родината си той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР