Легендарният футболист и бивш треньор на Левски Емил Велев-Кокала под

...
Легендарният футболист и бивш треньор на Левски Емил Велев-Кокала под
Коментари Харесай

Емил Велев: В България сме дупедавци и затова нямаме футбол

Легендарният футболист и някогашен треньор на Левски Емил Велев-Кокала под чието управление “сините ” станаха първенци през към този момент далечната 2009 година, показа забавно мнение по отношение на все по-засилващата се опция сърбинът Саво Милошевич да поеме Левски. Велев, който е прочут с цветущия си речник, не спести рецензиите си по отношение на концепцията експертът от западната ни съседка да поеме 109-годишният столичен гранд.

“Отново се потвърждава остарялата максима, че в България сме огромни дупедавци. Представяте ли си някой българин да застане отпред на сръбски гранд?! Няма да мога да го видя това в този живот. И то се приказва за Саво Милошевич, който с нищо не е видян или е постигнал в треньорската си кариера. Да не встъпвам в детайлности. Знам защо става въпрос, къде е бил ментор и какъв брой се е застоял. Отново ще бъде безусловно неправилен ход на управлението на Левски, в случай че се вземе сърбин. В ЦСКА - София е подобен, на националния тим, а и в Славия беше от тази страна. В Ботев (Пловдив) пък бе португалец, международно незнаен, който не знае къде е попаднал ”, сподели Велев.Велев показа, че точно поради сходни в България треньорската специалност запада и не се притеглят качествени родни експерти отпред на клубовете.

“Не мога да схвана каква е тази история. Имаме задоволително български треньори, само че естествено тук тази специалност е доста обезценена. Всичко опира до разбирането на президентите. Те си мислят, че схващат безусловно всичко и си вършат каквото изискат. Затова нямаме и футбол. Вместо да се даде доверие на български треньори, в този момент се спрягат единствено чужденци. Може би и Сираков го е боязън, откакто докара Петев и го съблякоха на “Герена ” и в този момент да не създадат същото с различен български треньор ", приключи той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР