Легендарният футболен импресарио Хосе Мария Мингея говори пред ТОПСПОРТ, в

...
Легендарният футболен импресарио Хосе Мария Мингея говори пред ТОПСПОРТ, в
Коментари Харесай

Мингея пред ТОПСПОРТ: Стоичков е достатъчно уважаван, за да се кандидатира за президент на Барса, не успях да се сбогувам с Диего

Легендарният футболен импресарио Хосе Мария Мингея приказва пред ТОПСПОРТ , в очакване на значимото събитие за бъдещето на Барселона - президентските избори в клуба.

Агентът, спомогнал за прехвърлянията на Лионел Меси, Христо Стоичков и Диего Армандо Марадона в Барселона и спомагателното им разпространение пред необятния футболен свят, показа че за жалост не е имал опция да беседва с умрялата аржентинска икона в най-популярната игра, преди той да си отиде вечно от този свят.

Хосе Мингея показа и че Стоичков е задоволително известен, с цел да се кандидатира за президент на Барселона, като по думите му " няма човек в Испания, който да не го почита и цени приноса му за Барса ".
 Снимка 480170
Източник:

Къде сгрешиха Хосеп Мария Бартомеу и неговият екип през годините, Роналд Куман ли е най-подходящият вид за треньорската позиция на " Камп Ноу " и ще остане ли Лионел Меси правилен на емблемата на " блаугранас " - персонално от Хосе Мария Мингея, особено за читателите на ТОПСПОРТ :

Сеньор Мингея, поздрави от мразовита България! Надяваме се, че както постоянно Ви намираме в положително здраве и положение на духа?

- Разбира се. Знаете, че аз съм позитивно надъхан човек, който обича това, което прави.

Знам и че сте ангажиран, тъй че ще бъда задоволително къс. Вълненията към президентските избори в Барселона като че ли нямат край. Имаше планувана дата, по-късно тя претърпя промяна. Сега още веднъж събитието бе отсрочено. Бихте ли хвърлил повече изясненост по тематиката за нашите читатели?

- Ситуацията в международен мащаб сега е нетипична. За страдание на всички ни, рестриктивните мерки съпътстват живота и всекидневието ни. COVID-19 се настани освен измежду водещите тематики по медиите, само че е и една действителност, с която сме принудени да се съобразяваме.
 Изборите за президент на Барселона може да се проведат при започване на март
Изборите за президент на Барселона може да се проведат при започване на март

Вчера изпълняващият длъжността президент на клуба Карлес Тускетс се е срещнал с тримата претенденти

Така е. За месец март ли остават последно изборите или е рано да се каже?

- Предстои окончателното удостоверение. Но няма да е изненадващо. Ще забележим по какъв начин ще се развият събитията. Надявам се най-много да има все по-малко наранени от тази пандемия.
 Снимка 514430
Източник:

Може би не напълно на смешка, само че допустимо ли е някой ден да забележим Христо Стоичков измежду претендентите за горещия пост в клуба?

- От самия него си зависи. Той преценя. Това, което аз мога да кажа, а по всяка възможност вие знаете, е че той е задоволително известен в Испания. Няма човек тук, който да не го почита и цени приноса му за Барса. Може да прави каквото си изиска, в професионално отношение. Той дефинира решенията и ходовете си. Ползва се с чудесна поддръжка от почитателите на клуба.
 Снимка 514431
Източник:

В какво виждате Вие най-голямата неточност в ръководството на Хосеп Мария Бартомеу и неговия екип? Имаше известно неодобрение от страна на почитателите, като част от тях напълно намерено го обявиха.

- Вижте, говорейки за всичко това, би трябвало да подчертаем нещо доста, в действителност доста значимо. Това управление пое отбора в миг, в който предстоеше една смяна. Важна замяна на поколенията. Не забравяйте, че преди ги имаше Шави, Иниеста, Пуйол... Няма да ги изброявам всичките. След това внезапно се оказахме без тях. Това е огромно, високо затруднение за превъзмогване. Вероятно сте склонен с мен. Така че е елементарно да се приказва като цяло за неточности, само че е значимо и какви са съответните условия.
 Снимка 261630
Източник:

Ще остане ли Лионел Меси в Барселона? Това е въпрос, който вълнува най-малко половината футболни почитатели на планетата. Имаше съществено " оживление " по тематиката през предходната година, като едвам не се стигна до дефинитивно решение.

- Негово е решението. Запознати сте с детайлите по контракта му. Кой различен може да каже дали Лионел би трябвало да остане или не? Освен самият той. Никой! Нали по този начин? Нека каквото и да е неговото решение, го посрещнем с уважението, което заслужава за невъобразимия си принос към историята на Барселона.
 Снимка 495141
Източник:

Кой ще бъде идващият водач, при възможното овакантяване на Меси? Фати?

- Трябва да има още доста мачове, с цел да може да се реши. Можем да останем и сюрпризирани. Често се случва по този начин, че идва момче от школата, никой не знае за него, а се оказва идната огромна звезда. Въпрос на време, в случай че питате мен. Най-важното е Барселона да резервира своя колектив.

Роналд Куман ли е верният човек за треньорската позиция? Как виждате Вие връзката сред идването му отпред на състава и записаните резултати? Има ли такава, съгласно Вас?

- Трудно е за всички. Предпочитам да се се заблуждавам по страстта и единствено на база на незадоволителни резултати да изпадам в крайности. Той е треньорът сега. Това е действителността. Добре е да се съобразим с нея такава, каквато е.
 Снимка 496500
Източник:

Имахте ли опция, оправдавам се за минорния край, само че това е част от живота, да си кажете последно " Сбогом " с Диего Марадона? Да се чуете, преди той да напусне този свят?

- Съжалявам доста за случилото се... Нямах опция. Научих, че е болен, че е доста зле. Но в този миг от време на време хората имат потребност от успокоение...
 Снимка 514429
Източник:

Звучи популистки, само че той беше считан от редица почитатели за най-хубавия футболист за всички времена. Как гледате Вие на това изказване?

- Не е правилно да се обобщава. Това постоянно е била моята преценка. Всяко потомство има своите огромни имена. И всички те остават в историята. Само един най-хубав във футбола не би трябвало да има. По-скоро дано почитаме водачите на всяка нова генерация и се радваме на триумфите и достиженията им.
 Снимка 514426
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР