Легендарният български футболист Димитър Бербатов отправи нови обвинения срещу БФС.

...
Легендарният български футболист Димитър Бербатов отправи нови обвинения срещу БФС.
Коментари Харесай

Бербатов с нова атака срещу БФС

Легендарният български футболист Димитър Бербатов насочи нови обвинявания против БФС. Той написа просторен пост във фейсбук профила на " Р-Еволюцията е тук ".

Ето какво написа някогашният нападател на Манчестър Юнайтед:

" Очаквано за нас по най-непрозрачния метод БФС организира следващия си скришен Изпълком за 2022 година На предколедното съвещание, на което футболната ни централа още веднъж се скри и от медии, и от обществеността, ясно бе показано, че управлението не работи в името на своите членове, а в интерес да брани Борислав Михайлов от клубовете, изразили ясна воля за неговата промяна.

Някак апропо измежду „ решенията “ на тайния Изпълком бе вмъкнато, че „ настояванията на изключени футболни клубове за възобновяване на участието им в Съюза бяха оставени без разглеждане поради вота на делегатите на по време на отчетното Общо заседание на БФС на 20 май 2022 година по подадените от тях тъжби “. Нищо, че самият Изпълнителен комитет, дирижиран от Михайлов подведе въпросните делегати. Нещо, което беше изрично доказано от решение на Софийски градски съд от 27 септември 2022 година, в което написа: Клубовете, явили се и взели участие в конгреса на 18.03.2022 година, са възприели кардинално вярната позиция за неуважение на решението на ИК от 01.03.2022 година за анулация на конгреса!

Напомняме, че през месец март Изпълнителният комитет на БФС нелегално приключи участието в БФС без предупреждение на 62 от 76 клуба, взели участие на конгреса на БФС през март. Според решение на арбитър от Агенция по вписванията, съвещанието на Изпълнителния комитет е било нелегитимно. Жалбите на изключените клубове бяха заметени по време на конгреса през месец май, като на делегатите ни им беше дадена опция да се срещнат с обстоятелствата и причините на жалбоподателите и да гласоподават поотделно всяка тъжба, а им беше спуснато групово решение.

В решението на съда от септември се споделя, че изключените клубове са имали правно съображение да участват на конгреса през март, който не е бил анулиран от БФС по надлежния ред. Точно това решение на съда стимулира изключените клубове да изискат от Изпълнителния комитет да анулира решението си и да им възвърне участието в БФС на съображение нововъзникнали обстоятелства.

Вместо да прегледа настояванията на клубовете в светлината на правосъдното решение, Изпълнителният комитет избра да се скрие зад решението на конгреса от месец май, оркестрирано от управлението на БФС с изминал мандат.

Решението на невписания Изпълнителен комитет да не възвърне участието на подалите тъжби нелегално и незаслужено изключени клубове е следващото доказателство, че тези хора не ги интересува да развиват футбола, а единствено да запазят местата си в БФС. Това е явен знак, че ги е боязън от неизбежната смяна в БФС, защото за всички е ясно, че 62 клуба бяха изключени само и единствено тъй като гласоподаваха за Димитър Бербатов. Така се ръководи БФС сега - с тоталитарни и репресивни ограничения в жанр Българска комунистическа партия.

Димитър Бербатов ще внесе предложение до Изпълнителния комитет, определен на конгреса през месец март, да възвърне участието на всички нелегално изключени клубове, незабавно откакто бъде вписано законното управление на БФС.

А за тези, които отхвърлят да мислят в името на българския футбол и българските клубове, тъй като им е наложено да мислят единствено в името на един, който не признава даже директни цитати от правосъдни решения, ние ще разкажем напълно простичко и елементарно по какъв начин можеха да вземат решение в името на хората, които в действителност вършат футбола в България:

Изпълнителният комитет, който бе принуден да забърка цялата каша, на база на новите условия, представени непосредствено в правосъдно решение, показващи, че е взето нелегално решение за изключване на въпросните футболни клубове, взема решение за възобновяване на участието.

На идващия конгрес на БФС първа точка от дневния ред да бъде гласоподаване възобновяване на участието на изключените клубове и надлежно да им бъде обещано правото да вземат участие в Общото заседание ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР