Легендарният български биатлонист Юри Митев страда от онкологично заболяване и

...
Легендарният български биатлонист Юри Митев страда от онкологично заболяване и
Коментари Харесай

Легенда в българския биатлон се нуждае от помощ за лечение

Легендарният български биатлонист Юри Митев страда от онкологично заболяване и се потребност от средсвта за лекуване. Близки към Митев са организирали банкова сметка, която всеки, който има предпочитание, може да помогне.

Юри Митев е роден на 6 февруари 1958г. в с. Стамболово община Ихтиман. В спортната си кариера има присъединяване на две Олимпиади и две Световни шампионати. Заедно с Владимир Величков вземат участие на Олимпийските игри в Лейк Плесид (САЩ) през 1980 година Най-добрия резултат в кариерата на Юри Митев е през сезон 1981-1982г. в Лахти (Финландия). Същата година българина приключва на 24-та позиция в генералното класиране. В дългогодишната си треньорска кариера Митев води мъжкия народен тим на България, където личат имената на Христо Воденичаров, Спас Златев, Красимир Виденов и Бойко Попов. По-късно застава отпред и на женския ни внушителен отбор с водещи фигури Емилия Йорданова и Десислава Стоянов. Страшията натрупа и солидна визитка зад граница, където работи крепко и сполучливо за турския народен тим по биатлон

Eто какво гласи известието:
Скъпи другари, дългогодишният национал, участник на две Олимпиади и някогашен треньор на националния тим - Юри Митев страда от онкологично заболяване и се нуждае от средства за лекуване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР