Легендарният български баскетболист Атанас Голомеев ще бъде приет в Залата

...
Легендарният български баскетболист Атанас Голомеев ще бъде приет в Залата
Коментари Харесай

Българин в баскетболната Зала на славата

Легендарният български баскетболист Атанас Голомеев ще бъде признат в Залата на славата на Международната федерация по баскетбол. 71-годишният някогашен национал ще стане вторият роден състезател с сходно самопризнание след Ваня Войнова.

" Залата на славата на FIBA е олтар, отдаден на удивителните хора, които поставиха основите на световния баскетбол от основаването му до славата му в днешни дни. Залата се пробва да е неповторима интернационална институция, която промотира и напомня за триумфите на баскетбола по целия свят и приема велики мъже и дами от всички столетия, които са били самодейни и забележителни по пътя за развиването на нашия спорт "

" Вашите изключителни достижения като народен играч на България, с две трофеи на най-хубав изпълнител за 5-те участия на Евробаскет, а също и безбройните Ви достижения в професионалния баскетбол способстваха доста за израстването на играта във вашата страна и по света ", гласи фрагмент от писмото на генералния секретар на FIBA Андреас Заклис до Голомеев.

Последният ще бъде награден на специфична гала в хотел " Шератон " в Пекин на 30 август.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР