Легендарният американски режисьор от италиански произход Мартин Скорсезе ще бъде

...
Легендарният американски режисьор от италиански произход Мартин Скорсезе ще бъде
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Рим с почит към режисьора Мартин Скорсезе

Легендарният американски режисьор от италиански генезис Мартин Скорсезе ще бъде почетен с премия за изцяло творчество на кинофестивала в Рим през есента, заяви Контактмюзик. Почетното отличие ще бъде връчено на 75-годишния Скорсезе от италианския кинодеец Паоло Тавиани.
 
" За нас е голяма достойнството да присъдим премията за изцяло творчество на един огромен занаятчия на киното. Мартин Скорсезе заслужава самопризнание освен като популярен режисьор, само че и за големия си и скъп принос към преоткриването на класическото и най-много на италианското кино ", съобщи фестивалният шеф Антонио Монда.
 
13-ият кинофестивал в Рим ще бъде открит на 18 и ще продължи до 28 октомври.
 
 Gulliver/Getty Images

Мартин Скорсезе е тясно обвързван с Италия . Бабите и дядовците му по майчина и бащина линия емигрират в Съединени американски щати от Палермо, Сицилия. През 1999 година режисьорът продуцира документалния филм " Моето странствуване до Италия " , отдаден на италиански кинодейци.
 
През 2002 година Скорсезе снима кино лентата си " Бандите на Ню Йорк " в фамозните студиа " Чинечита " в Рим, напомня изданието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР