Легендарният 2JZ на Toyota може да бъде намерен във всякакви

...
Легендарният 2JZ на Toyota може да бъде намерен във всякакви
Коментари Харесай

Продава се Mercedes SL с двигател от Toyota и седалки от Ferrari

Легендарният 2JZ на Toyota може да бъде открит във всевъзможни разнообразни купета и не се изненадваме когато забележим нов план, употребяващ го за основа. Този път обаче изненадата е цялостна, тъй като купето е от... Mercedes SL 500 от 1991 година, а както споменахме, под капака бие японско сърце.



Не е изненада и че обявата оповестена в Powervehicles е от далечна Япония, а цената от близо 25 хиляди $ не звучи толкоз неприятно, знаейки какъв брой труд и нерви са вложени в автомобила. Външно можем да разпознаваем 19-инчовите джанти на Yokohama, както и спортни амортисьори Bilstein с понижаващи пружини на Lorinser.



В интериора също можем да открием много промени. Воланът на марката Nardi заменя истинския, а разнообразни измервателни уреди са ситуирани върху цялото табло. Най-специалната смяна тук е тази при седалките, те са от Ferrari F355, а „ кончето “, което се подава на подглавника, може да бъде видяно елементарно даже и извън.



Отваряйки предния похлупак можем да открием 3.0-литровия редови шестак на Toyota, който след някои промени развива 600 конски сили и налягане от 1.6 бара. Скоростната кутия е механична с шест скорости, само че за жалост не се загатват никакви механически данни като ускоряване и оптималната скорост.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР