Легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, с чието име в близкото

...
Легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, с чието име в близкото
Коментари Харесай

Тежък инсулт парализира наша ТВ легенда, има нужда от помощ

 Легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, с чието име в близкото минало са свързани излъчванията на фестивала " Златният Орфей “, състезанието " Мелодия на годината “, знакови новогодишни стратегии на Българска национална телевизия и други, се бори за живота си след тежък инсулт, който я е оставил с парализирана лява половина на тялото, осведоми " Монитор ".

Режисьорката, която през днешния ден навършва 78 години, е съвсем изцяло незряща, а преди две години и половина изгуби и единствения си непосредствен човек – дъщерята Вихра Смилова, която си отиде от онкологично заболяване. Тя също бе тв кадър.

" Да помогнем на Ласка Минчева – дълготраен служащ в Българската национална телевизия, известен ефирен режисьор и уредник на музикални състезания и фестивали, човек, чийто креативен път и професионална кариера са свързани с Българска национална телевизия. От две години, след тежък мозъчен инсулт, Ласка е прикована на легло. Тя се нуждае от непрекъснати грижи на здравно лице и рехабилитатор, както и от инсулин и животоподдържащи медикаменти. Да помогнем на Ласка! “, приканват оттова.

От акцията на Българска национална телевизия дават контакт с Атанас Тодоров Михайлов – племенник на Ласка Минчева (телефон за връзка: 0888 974 096, еmail: [email protected]), както и банкова сметка в ДСК: BG21STSA93000026724764. От Община Поморие – града, където инсултът е застигнал режисьорката и общински съветници й оказват помощ, дават и друга сметка в ДСК за Ласка Минчева: IBAN – BG56STSA93000001583965; BIC – STSABGSF.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР