Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева определи като политическо

...
Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева определи като политическо
Коментари Харесай

Нешка Робева защити Русия: Решението на WADA е грозно политическо шоу

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева дефинира като " политическо шоу " решението на международната антидопингова организация (WADA) да забрани на съветските спортисти да вземат участие на олимпийски игри и международни шампионати за своята страна в идващите 4 години. Наказанието е единомислещо и беше взето на съвещание на Изпълнителния комитет на организацията на 9 декември.

Според Робева то не е заслужено. Правата на уличените в приложимост на допинг спортисти би трябвало да бъдат отнемани вечно, до момента в който " чистите " спортисти би трябвало да получат позволение да се състезават на огромни шампионати.
 Безпрецедентно! Отстраниха Русия за 4 години от присъединяване във всички огромни надпревари

" Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всевъзможни благоприятни условия да я ударят където могат. Русия е мощна в спорта. Само за наивниците това решение е заслужено. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че едни върхове не могат едните да ги реализират с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма. Да оставим това, че аз съм участвала на олимпийски игри, в която нямаше допинг надзор и знам какво ставаше в Америка - хвърчаха върхове, взимаха се медали. Това е в действителност политическо шоу. Това е грозно, тъй като удря младежи, удря деца. Нашият спорт да вземем за пример няма никаква нужда от допинг. Даже допингът би пречил. Как по този начин ти ще удариш една страна?! В подобен случай би трябвало да се вземе решение, че тези състезатели се позволяват самостоятелно да вземат участие. Но аз съм безусловно уверена, че Русия ще направи паралелни игри и доста ще вземат участие и огромните върхове ще бъдат там ", съобщи Робева в студиото на bTV.

" Това го вършат всички. Не сме наивници. Хайде да не вършим и ние агитация. Ние сме пострадали от това. Който е заловен с допинг, дано да му се лишават правата, да му се лишават вечно правата. Не са един и два случаите, в които самите спортисти признават, а страната прикрива. Щом като спортът стана политика, откакто всички политици се снимат с първенците... От тук нататък би трябвало да си вадим изводи. ", добави тя.
 Владимир Путин: Решението на WАDA опонира на олимпийската харта В момента Робева пътува из България дружно с най-новия си театър - " Шоу без име ".

" Това е един театър с доста имена. Тъй като ние не успяхме да изберем името, той си остана " Шоу без име ", само че с доста наличие. Правя го към този момент трета година. Тази година в 10 града. Събираме средства, до стотинка всичко отива за подкрепяне на надарените деца на България, най-вече на спорта и най-много на " Левски ". Този клуб управлявам от години и е дал на България съвсем всички първенци. Много други клубове се зареждат с наши състезатели, само че ние ги произвеждаме ", обясни тя.

" Шоу без име " към този момент беше показано в 8 града, като следва възпитаниците на Робева да излязат на сцените в София (11 декември), Пловдив (14 декември) и Стара Загора (15 декември). Спектакълът може и да дебаркира във Видин, а средствата от продадените билети да отидат за подкрепяне на филхармонията в града.

Чрез " Шоу без име " Робева и екипът оказват помощ и на дребната Йордана от Радомир, която страда от проксимален бедрен недостиг.

" Това е изумително. Ние се обръщаме към публиката, откакто са си купили билети хората, с един апел да помогнем на дребната Йордана да бъде като тези деца, да може да играе, да се смее, да се радва. До тук, от тези 8 града, сме събрали почти 10 хиляди лв.. Смятам, че те ще се усилят ", оптимист е тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР