Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева каза, че не

...
Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева каза, че не
Коментари Харесай

Нешка Робева: Не смятам, че това се отнася за мен

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева сподели, че не тя е обект на обвиняванията в неточно снимане на новите съчетания на българския отбор на Илиана Раева, която заподозря, че записите ще бъдат предоставени на българска треньорка, работеща в чужбина.

„Не считам, че това се отнася за мен, тъй като български треньори има над 200 в чужбина. Не считам да задълбавам в тази история, тъй като звучи доста несериозно. В събота и неделя целият свят може да гледа всички съчетания в интернет. Руският тим го гледахме още декември. Заради интернет не може да се приказва, че нещо ще бъде изненада, да се резервира в загадка. Според мен се пренатягат нещата. Сензацията постоянно се търси. Дълбокомислено написано, само че не считам да го разясня. То просто не се отнася за мен“, сподели Робева пред БТВ, която през новия сезон ще води ансамбъла на Германия.

Тя е безапелационна, че от дълго време не се е чувствала толкоз спокойна в работата си, макар че изискванията в чужбина не са идеални.

„Никога не съм гледала на гимнастиката като на комбиниране. За мен това е една танцова миниатюра. Слава Богу, в този момент регламентът подтиква танцът. Би трябвало в този момент да бъда в силата си, макар че има толкоз доста правила, толкоз доста условия, че човек би трябвало да бъде факир, с цел да излавира сред всички тях и да направи една танцова миниатюра. Една комбинация не е дело единствено на един човек. Трудни са съчетанията на германките. Тръгнах да ги улеснявам. В този миг те започнаха да ми оферират разнообразни разновидности. Когато завършихме съчетанието, то стана по-трудно. До мен стоеше една съветска колежка и сподели: „Нешка, това ви наподобява!“, описа тя.

Робева добави, че на този стадий ансамбълът на Германия не е съперник на българските девойки на Весела Димитрова за място на почетната стълбичка.

„Категорично отхвърлям да одобрявам спорта като война. Не считам, че би трябвало на някой нещо да потвърждавам, тъй като аз съм това, хората ме познават. Поела съм уговорката да изведа този тим и да покажа в България какво могат тези деца. В този миг не мисля, че немският тим може да се конкурира за доста предни позиции. За мен е значимо те да се показват добре. Никой не трябва да се опасява от конкуренция, тъй като това е спортът. Само тя блъска нещата напред. Бих се радвала, в случай че се окажа един подобен мотор за българския спорт“, сподели Робева.

Желая същински триумф на нашите български деца, тъй като те в действителност работят и тъй като Весела Димитрова, е прелестен треньор. Ансамбълът ни в този си тип е доста добър и те ще претендират за златни медали!, приключи Нешка Робева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР