Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, заяви, че е

...
Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, заяви, че е
Коментари Харесай

Нешка Робева: Докато ме обича, Илиана Раева да вложи малко разум

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева, съобщи, че е подготвена да помогне на националния тим, само че единствено анонимно и след диалог с президента на федерацията Илиана Раева. Робева, която до неотдавна приготвяше ансамбъла на Германия, само че се отхвърли поради влошено здравословно съревнование, изрази терзание, че самостоятелните състезателки няма да могат да завоюват квота за олимпийските игри в Токио 2020 година

" Илиана всеки ден ми пуска SMS: " Неше, обичам те! ". Надявам се, до момента в който ме обича, да вложи малко разсъдък и да седнем да беседваме, тъй като, Бог на едни е дал едно, на различен - друго. Там, където можем да помогнем, дано да го създадем. Не споделям, че и аз я обичам. Само я запитвам " До по кое време? ". Обичта си е любов, само че да пренебрегнем суетата. Аз съм дала своето и съм взела доста повече от това, което мога да поема. Имам обичта на хората, признанието на другите държавни управления. Далеч съм от тази суетност, само че мога да дам, да върша композиции. Цял живот това съм правила! Не мога да вървя в чужбина да го върша, а в България да не ме употребяват ", сподели Робева в студиото на " Тази заран " и добави:

" Бих се върнала безусловно анонимно да им оказвам помощ без нито една дума както го правех преди Олимпиадата. Тогава и Невяна Владинова, и Катрин Тасева се подготвяха с нас и със своята треньорка, която в този момент ги приготвя. Правихме това анонимно. Няма да отстъпим място на по-младите, а на тези, които ни победят в спорта, на тези, които потвърдят, че могат. Нямат млади и остарели, а можещи и неможещи "

Тя даде висока оценка на организацията на международното състезание у нас, както и на представянето на ансамбъла, който завоюва злато на 5 обръча и бронз в многобоя. Индивидуалните състезателки станаха втори в отборното класиране, само че не съумяха да завоюват отличие за съчетанията си с обособените уреди.

" В началото мислех да не вървя, само че моите девойки ме убедиха. Те пристигнаха от целия свят и това мощно ме приповдигна. Аз не съм човек, който търпи хвалебствие. Организацията обаче беше в действителност добра и в нея се включиха всички някогашни шампионки. Всичко това беше на доброволни начала, а моторът беше Илиана Раева. Да приказваме за представянето - ансамбълът ни беше извънреден! Съвсем ясно се виждаше. Грешки при такива сложни съчетания всички позволиха, само че това е един квалифициран състав. Докато при самостоятелното нещата не стояха по този начин. Мисля, че те ще си създадат изводите, че би трябвало да се обединят експертите и по различен метод да се огледа, другояче ще останем без квота. Това ви го подсигурявам ", изрази терзанията си тя.

Иначе още един път Робева изрично съобщи, че не се е отказвала от художествената гимнастика като цяло, а единствено от това да води ансамбъла на Германия поради здравословен проблем, а думите са неверно изтълкувани.

" Не е по този начин и на никое място не съм казвала такова нещо, само че публицистите имат фикция и, с цел да има вест, с цел да се заинтригуват хората, трансформират нещата. В тима на Германия отидох да оказа помощ, с цел да се видят композициите, които бях направила. Имах контракт до края на септември и сега, в който се появи казусът ми с очите, го прекъснах месец по-рано ", обясни тя.
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР