Легендарната народна певица от странджанския край Калинка Згурова започва професионалната

...
Легендарната народна певица от странджанския край Калинка Згурова започва професионалната
Коментари Харесай

Калинка Згурова: Имах 5 предложения за брак, но…

Легендарната национална певица от странджанския край Калинка Згурова стартира професионалната си кариера в отбор „ Пирин “ в Благоевград. Има записани над 300 песни, както и издадени няколко грамофонни плочи и дискове.

Тя е брачна половинка на най-популярния композитор Стефан Кънев. Двамата имат наследник, който носи името на татко си - Стефан Кънев-младши.

На 12 октомври отпътува на фестивал в Турция, а на 26 е в Рим, Италия. Обожава уговорките си и споделя, че й харесва да живее по този начин – от фестивал на фестивал. 
Заради рестриктивните мерки около пандемията не съумяла да направи юбилеите – нейния и на брачна половинка й. при все, че всичко било авансово уговорено, два пъти отпаднало поради ограниченията.

Има непоколебим режим на хранене, който съблюдава и не боледува. Споделя, че от десетилетие денят й стартира с чаша топла вода и комат лимон, след което си прецежда тибетска гъба. Раздала е такава гъба на съвсем всичките си приятелки в София и Бургас. 

Щастлива е, че синът й към този момент си има другарка и даже ги заръчала, че чака близначета, които да дундурка. Не крие, че в този живот най-вече обича музиката, цветята и децата. 

Отбелязала рождения си ден на 25 септември в работна атмосфера и показва, че животът й е програмиран в работа на младите гении, възрастните хора и същинските интелектуалци, които милеят за деца сираци и изоставени старци. 
Продължава да е всеотдайна и добра душа, защото има вяра, че благодарността е измежду най-висшите човешки качества.

Признава, че обича подаръците и добавя, че неведнъж доста от тях идват при нея още преди рождения й ден. Обикновено й подаряват козметика за младост и сексапил. 
След като се омъжила за брачна половинка си – композитора Стефан Кънев, огромна част от колежките й заявявали, че е станала певица с помощта на него.

Очевидно тези „ доброжелателки “ не са наясно с обстоятелството, че пее още от 7-8 клас, а има звукозаписна активност от 13-14 годишна. Първата й музикална изява била през 19960 година на фестивала „ Странджа пее “ в Граматиково, където я наредили до Янка Рупкина, Тома Янчев и Георги Благоев. За брачна половинка си Стефан Кънев се омъжила едвам през 1976 година

Интересно й е по какъв начин била обсъждана все от посредствени колежки, които нямали записана и една ария зад тила си. 
Не се тормози от старостта, защото работата й е обвързвана главно с младежи.

След гибелта на брачна половинка имала 4-5 оферти за брак, само че в никакъв случай не давала мотив на мъжете. Всички те обаче останали с пръст в уста, защото внимателно им декларирала, че не се нуждае от мъж. Кандидатите са появили още на третата година от гибелта на Стефан Кънев, обяснявайки й какъв брой я харесвали, само че не посмели да го заявят по-рано от почит към брачна половинка й. Избрала е да остане сама, запазвайки паметта на брачна половинка си и е горда от този неин избор.

Споделя, че в случай че нещата в живота й не се били стекли по този начин, че да стане певица, евентуално е щяла да се занимава с изобразяване, само че отново е щяла да бъде в областта на изкуството. 
Твърди, че живее втори живот – била едвам на 2 години, когато паднала грубо по стълби, а по-късно претърпяла интервенция поради израстък на мозъка. 
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР