Лечебните заведения, в които продължават да функционират ваксинационни пунктове срещу

...
Лечебните заведения, в които продължават да функционират ваксинационни пунктове срещу
Коментари Харесай

Само личните лекари ще слагат ковид ваксини

Лечебните заведения, в които не престават да действат имунизационни пунктове против Covid-19, няма да получават повече финансиране. Това се вкарва със задна дата от 1-ви април, гласи писмо, разпратено от районните здравни инспекции до договорните им сътрудници. Новите правила са въведени от НЗОК.
 
Единствено общопрактикуващите лекари ще могат към този момент да слагат ваксини против коронавирусната зараза и то на пациенти, които са в листите им. Лечебните заведения, където има имунизационни кабинети, пък няма да получат заплащане за към този момент осъществената от тях активност, считано от 1-ви април. Това са новите правила, въведени със задна дата от Националната здравна каса, публикувани с писмо до заинтригуваните страни.
 
" Когато беше оповестена изключителната епидемиологична конюнктура, ни накараха нас, лечебните заведения, незабавно да приведем активността си, тъй че да може и да имунизираме, и да лекуваме. Сега внезапно, със задна дата, споделят - защото ние сме прекратили епидемиологичната конюнктура, тъкмо вие няма да получите тези суми, би трябвало да си извършите кредитното уведомление "

Кантарджиев: Лятото ще имаме мъртвило на случаите на Covid-19

Това изясни Алисе Муртезова, шеф на УМБАЛ " Медика ", и разясни, че става дума за към този момент направени разноски от лечебните заведения за човешки запас и консумативи. По-големият проблем ще е за пациентите, добави доктор Стоян Стоянов, шеф на Медицински център 1.
 
 istock istock
" В днешния ден пристигнаха шест индивида, те бяха с тия картончета, на които е закрепена датата - 20-ти и им ги направихме, макар създалата се обстановка. Какво ще стане оттук нататък, уповавам се за някакво рационално преразглеждане на всичко, което става все още ", добави той пред БНР.
 
Не е ясно и хората, които не са здравноосигурени и нямат общопрактикуващ доктор, къде биха могли да получат ваксина против ковид.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР