Лечебни заведения нерегламентирано изискват плащания от пациенти, които имат доброволно

...
Лечебни заведения нерегламентирано изискват плащания от пациенти, които имат доброволно
Коментари Харесай

Лечебни заведения нерегламентирано изискват плащания от пациенти

Лечебни заведения нерегламентирано изискват заплащания от пациенти, които имат непринудено здравно обезпечаване. В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия Мими Виткова, ръководител на Асоциацията на сдруженията за здравно обезпечаване изясни, че никой не може да твърди, че тези вземания са единствено от застраховани лица. Методи Янков, член на Националното съдружие на частните лечебни заведения съобщи, че казусът не е в доплащанията, а в тяхното регламентиране.

Мими Виткова: Проблемът в годините се разраства, може би в последните 3-4 години.
Медицината се развива, всеки пациент желае да се употребява от най-съвременните технологии, изясни тя. По нейни думи вземанията не са единствено от частните, само че и от държавните лечебни заведения. За да могат всички лечебни заведения да покрият софтуерните условия, да задържат положителните фрагменти, публичните средства не доближават.
Мими Виткова: Ако публичните средства ги приспособяваме към потребностите за развиване на опазването на здравето, няма да ги има тези неща. Ние пожелаваме от страната да постави ред в системата.Методи Янков: Касата покрива 60-65% от издръжките на лечебните заведения.
По негово мнение се заплаща за измислени неща, тъй като целият лист от действия, незаплатени от Касата, са факт във всички лечебни заведения. Регламент за доплащане би трябвало да бъде изработен от министерството, счита той. Янков означи и, че застрахователите не са предложили техен модел.
 Здравните застрахователи се оповестиха против нелегално желани суми от лечебните заведения Здравните застрахователи се оповестиха против нелегално желани суми от лечебните заведения
Болници желаят нелегално доплащане от пациенти за услуги, които не са регламентирани. Застрахователи постоянно получават фактури за оценка за риск от болежка...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР