Le mauvais goût. Т.е. нечовешки лош политически и всякакъв вкус,

...
Le mauvais goût. Т.е. нечовешки лош политически и всякакъв вкус,
Коментари Харесай

Res LVIII: Неострия, бсп и любовта

Le mauvais goût. Т.е. безчовечен неприятен политически и всевъзможен усет, завладял нашето живеене. Дори кривата на Поасон няма по какъв начин да го опише, в случай че позволите тази “математическа ” смешка.

***

Един дрон ми описа, че има цялостен квартал от “къщи за посетители ” в Банкя, чиито притежатели до един са адепти на Борисов, по една случайност. Възможно ли е и Борисов да е подкупен, още през цялото време на политическото си битие? Как мислите, гледайки по какъв начин се пробва конвулсивно да се отърси от другите корумпирани?

***

Папа Франциск богатство изказал присъщите любезности за духовни мостове, пътища и така нататък, само че нашият имбецил вика, ма той ме поздрави за автомагистралите и мостовете. Докога ще се примирявате с този цялостен инепт? Духовен асфалт?

***

Франциск сподели ли и коя тъкмо компания би трябвало да ги строи, или си замълча?

***

Btw, Цветанов държи всички компромати в това отношение – и поради блестящата си физкултурна неострота може да ги изкара на ярко. Щот в случай че ГЕПП са втори на евроизборите, ще обвинят таман него. А той, в политическата си мъка, ше ги “нарЕди ” - всички от личната му (вече все по-бивша) клиентела. “Империята ” Цветанов отвръща на удара - като ранена в сърцето пантера, дет вика недовъзпятият талант Вапцаров.

***

Meanwhile: ДПС-далаверите в земеделието (и къщите за гости) са от близо 20 години. Пример: усъвършенствания на горската инфраструктура. Но там никой не пипва нищо, просто гепят кинтите – идете вие да наблюдавате дали горските пътища са ремонтирани.

***

Бенторнато, синьоре Доган.

***

Цялата страна е разпределена сред най-различни мафии, и таман това е моделът “ГЕПП-бсп-ДПС ”. Зърнената (латифундисти, поради които се затриват цели други браншове като лозарството и зеленчукопроизводството), строителната, еврофондовата (поръчките) etc.

***

И дребният бизнес не може да диша, в случай че не стане клиентела на властта. Същото, и още по-грозно, ще следим и при възможното ново ръководство на бсп-ДПС, God forbid.

***

Посочена стопанска система: pointed еconomy, има го още при Тинберген. Неострият основен феодал Буци те показва: ти взимаш това (примерно Кирчо ще вземе милиард за две фрегати, щот е огромен обичаен корабостроител на натовски съдове, и връща), различен взима това (ремонта на Графа, и връща), трети пълен взима медиите, четвърти – аленият Гергов, да речем – му се сервират 43 млн. и така нататък Не сме го измислили ние, само че при нас доближи крайни равнища, стрелката е в аленото, в абсолютния цинобър.

***

Сливането на трите де факто ръководещи партии в общ граблив октопод (добре, трипод) е необикновен тип наш партиен икуменизъм. Или, в случай че позволите тази игра на думи, необикновен тип “икомунизъм ”.

***

За сведение на Неострия: автомагистралите, мостовете и изобщо грижата за инфраструктурата е рутинна работа за всяко държавно управление, на всички места по света, а не персонално легендирано постижение на въпросния неостър и неговото “ ма аз ви направих тва и другото ”. Това е все едно даден служител ежедневно да се хвали в жанр, “ма кви хубави документи ви разпечатах, ей, добре, че съм аз ”.

***

Борисов Неострия: допускам, че даже персоналната му клиентела към този момент е наточила сецеспита-та за всички човекоподобни в топ-мениджмънта на ГЕПП, и единствено чакат палачинката да се обърне.

***

ГЕПП-ДПС или бсп-ДПС? Това е като да избираш сред чума и холера, както сподели някой, забравих кой.

***

И още: кой ще завоюва към този момент съвсем сигурните предварителни парламентарни избори? Guess what – никой. Всички ще загубим, в случай че няма относително дребна, само че непримирима съпротива в идващия парламент.

***

Не подценявайте инволюцията на ГЕПП – нещо като партия, която е покрай крайната фаза на своя политически цикъл. Тази инволюция в действителност ще докара до предварителни парламентарни избори.

***

Папа Франциск, образован, бездънен човек (макар и почитател на “Сан Лоренсо ”), ни го сподели в едно изречение: създайте условия младите да не емигрират. Това е обръщение от калибъра на “урби ет орби ” – и изключително към родната тайфа крадци на бъдеще, чийто предводител му целуваше ръцете (абоминация!), трагикомичен като воленовото “свирене ” на барабани или “английския ” на Мария Габриел.

***

Ако аз бях министър председател, да пази Господ, щях най-малко да запитвам Франциск (в късия другарски разговор) какво мисли персонално той за оная работа с “филиокве ”-то. Ей по този начин, неканонично. И щях да се базира на Св. Йоан Богослов. На италиански език.

***

Спасението може да пристигна само от хора, които вършат разлика сред Томас Улф и Том Улф. Засега не ги виждам като сериозна маса, само че не преставам да имам вяра сляпо.

***

Към Неострия: не ни би трябвало (икономическа) непоклатимост, а (икономическо) развиване, муньо.

***

“Екваторията на Черно море ”, изтъквам премиера. Господи, ядосан съм ти. Ти несъмнено не си българин.

***

То бива, бива да си елементарен и от дълго време да си достигнал тавана си на непросветеност, само че Неострия е абсурден. Скандално необразован – и надлежно рисков. Защото трагичното незнание в персоналния живот може даже да е занимателно, само че в политиката визира самата българска орис.

***

Псалм 91, не запомнили сте част от него – че тъй като, ето, Твоите врагове, Господи, умират, и се пръсват всички, които правят безвластие.

***

Можете да се надявате на този псалм. А можете и да се вдигнете и да изметете ГЕПП-бсп-ДПС боклука.

***

Като споделих “Графа ”: познавам човек, който е облицовал с най-хубавия тик вилата си за към 100 лв. на квадрат. Докато плочките на “Графа ” са за към 600 лв., отново на квадрат, от Джи Пи-нещо си. Ерго, може би трябваше да облицоваме целия център на София с тик. Щеше да наподобява куул, пък и тикът държи на какви ли не естествени проблеми.

***

Остава ни единствено Galgenhumor.

***

Твърде дълго живяхме в лесни времена. Без война, без огромни разтърсвания, и не го ценим, считаме го за даденост. А почитта към предните български генерации – с изключение на несъмнено равнище на просвета – изисква да си даваме сметка за техните страдания и сиромашия, поради днешния мир и относителното благополучие. Основно с помощта на влизането ни в Европейския съюз.

***

Уви, единствено сложните времена провокират същностните промени. Те основават хората с сериозна рефлексия по отношение на статуквото, а не крадливи да-не-казвам-какви като Цуци и Буци. Първите възпламеняват груповото въображение, те трансформират остатъците от примитивно племмено схващане, те надмогват трибализма. Единият ми чичо-прадядо се е бил при Драва – “куфарът ” на гърба му е разпилян от нацистки патрони, и целият му свят се е свел до това да оживее и да се върне (за благополучие, да) и да си гледа челядта и разрушената столична кооперация. До самия си край не подозираше, че в действителност не се е бил за нищо - с помощта на чудовището Сталин (и Чърчил) не получаваме статут на съвоюваща страна.

***

Но има и културологична рамка, която в действителност е най-трудна за надмогване. Ще я обобщя със остарелия съветски лаф – “восток – дело тонкое ”. И с една италианска сентенция – “Quando finisce la partita, il re ed il pedone finiscono nella stessa scatola. ”

***

Това с тиковата обшивка го предлагам съществено – хем ще е гъзарско, хем ще е 6 пъти по-евтино от сегашните плочки на “Джи Пи ” и каквото там вършат фандъковите нарушители.

***

Разбира се, огромният въпрос постоянно е по отношение на икономическата среда, и в изкривяването на родния пазар на труда. Щот в 90% от браншовете работната ръка е прогонена на открито, и в мисловната парадигма на простата текезесарка Нинова това не участва. Тя не схваща, че се намира в sliding doors moment. И даже Иво Христов, с цялата му културологична подготовка, няма да помогне. (Моралният въпрос по какъв начин ставаш претендент от квотата на исторически нарушители няма да разясня.)

***

Туризмът ще е 30% надолу това лято, щот турците и егитпяните не дремат, а гърците са в Космоса в това отношение. Обслужването, Ангелкова и бордът за туризма, обслужването! Пак ще се вихри единствено електоратът на някогашни локални феодали като Рейзи, плюс некви от Стара Загора, които през зимата не е ясно какво ядат.

***

Сега някой ще се светне ли най-накрая, че корупцията поражда беднотия? Освен за държавните феодали, в това число по места? Anyone?

***

бсп, тези непокаяли се изроди: да аплайваш за европозиция от името на партия, чиято цел е закриването на Европейски Съюз! The horror, the horror.

***

Политически педерастлък и гьонсуратлък, да ме прости посредствената Нинова и нейните полуобразовани мирмидонци - и Истанбулската спогодба, no less. Трети пол няма, г-жо слабоумна.

***

И бсп последно: протест на милионери, които застават на страната на “белите плебеи на труда ”?! Чудовищна абоминация.

***

Вселената очевидно се уголемява доста по-бързо, в сравнение с би трябвало.

***

Имаме общоприет проблем: mostly opinion, not knowledge. Рьопке, Хюм, Ерхард и стотици други мислители биха били възмутени.

***

Същото се отнася, mutatis mutandis, и за цялата настояща власт у нас, която е мылный пузирь.

***

ГЕПП няма да сдадат властта, даже да са втори на 26 май – само че те по този начин или другояче попадат в нещо като зенонова апория. Т.е. няма да сдадат, преди да са си опекли работата на локалните избори, където е огромната лапаница, плюс атавистичния боязън от служебно държавно управление на Радев; само че, въпреки това, в случай че останат, даже фризьорките ще се отвратят от ГЕПП и партията ще пострада на локалните. Lose-lose situation, дет би споделил колегата-любител на парадоксите Зенон от Елеа.

***

Не подценявайте псевдопатриотите и Движение за права и свободи. Те са част от една и съща двоична клиентелистка система, която учи младите, че посредством националистическите говна могат да се оправят в живота, съвсем като псевдоинтелигента-патридиот-cum-инепт Джамбазки. И Шиши, който, несъмнено, в никакъв случай не е живял в Дубай през последните 6 месеца.

***

Сегашният модел за триумф, който се прожектира на по-младите: крадене от страната и еврофондовете, чалготеката, охраните, жилищата, къщите “за посетители ”, новият партиен феодализъм. Повтарят късния комунизъм, само че даже тези не бяха толкоз нагли.

***

И, несъмнено, симбиоза на новите държавни олигарси със старите живи мутри – пашите на прехода.

***

Един професор от Йейл, Харълд Блум, ни предложи своята доктрина за anxiety of influence. Т.е. че ти си това, което са твоите въздействия, и че имаш тип културологичен Едипов комплекс от тях. Убиваш освен вътрешния си Лай, само че и убиваш и идолите си, душевно. Milton, for instance, he argued he could truly excel as a poet only after he had symbolically murdered his great idol Edmund Spenser; Blake, likewise, had to cast off Milton.

***

Буци Неострия: “В момента сме най-добре в Европейски Съюз ”, в цялата тая тютюмаха. Как беше по Айн Ранд (за нас, наблюдателите): деперсонифицирано, съвсем метафизическо разстройване от обстоятелството, че си станал очевидец на толкоз недостолепно държание на представител на човешкия жанр. Да го преведа на махленски език: тоо е толко тъп и безочлив, че, бате, не е истина, срамим се. Вижте го единствено по какъв начин седи разкривен като на войнишко изпращане, слушайки молитвата за мир на Франциск.

***

Но Неострия, като обучение, усет, такт etc. – това сте вие, да не се лъжем.

***

Костов: имаше едни предприсъединетелни критерии, които трябваше да се покриват, съгласно които трябваше незабавна приватизация и очистване на държавната помощ за предприятията. Не мразете Костов – с всичките му далавери, това е индивидът, който ви заведе, kicking and screaming, into the Century of the Fruitbat (по Пратчет), т.е. в Европа. За страдание, след него пристигна още по-крупният апаш Сакскобурготски.

***

Без Костов, прочее, в този момент щяхте да сте Молдова и да се чудите от кое място самун и колбас. Хегелов “гещалт ”, дет викат у Пернишко.

***

ГЕПП-глупаците: да бъдеш ярък и неопределен, измежду многоликата навалица, да бъдеш шарка от миража на делнична орис?

***

Не желая да бъда doom merchant (поне не през цялото време), само че и до през днешния ден, за всички държавни управления на “прехода ”, да се позовем на героя на Хашек. “Какво направихте? Едно огромно лайно направихте. ”

***

И ще продължи. Хорошее говно на дороге не валяется.

***

Инстинктивната мегалотюмИя на Борисов ще му изяде неострата пожарникарска глава. Защото край него няма и един полумозък, който познава историята и да го посъветва да “слезе, с цел да се качи ” (по Сартър за Де Гол).

***

Съгласен съм с Цветанов, по изключение - “столицата е огледало на цялата страна ”. Няма такава крадливо ръководена кочина, както при Фандъкова, тази трагическа кокошка, при която на нашия град му ебаха майката, без опрощение.

***

Откакто Руми не му шушне, Буци напълно се трансформира в Неострия, какъвто в действителност е априори.

***

Ще има от ден на ден flammis acribus addictis. Казано на преводен език, дет вика Буцко.

***

Глупаците във властта от дълго време са пояснени – и от Юнг преди съвсем век, и от актуалните ни Джон Ар Андерсън, и от Елиът Арънсън. Но единствено аз тук упорствам, че Борисов, дружно с бсп и Движение за права и свободи, е отговорен за всички български злочестини в последно време. Словесно нападателните му модели в дискурсивните практики (не че знае какво е това, употребява единствено продълговатия си мозък) към този момент даже не действат; тъй като цялата му клиентела по места сръбва ракийка и към този момент го дебне по какъв начин ще сдаде властта, с цел да се врътнат за секунди към идната.

***

Не се тормозете, ще дойдат други. Но и те ще са “ne t’en fais pas, ça ira ”, до момента в който изсмукват финансовата кръв на България. Помнете ми думата.

***

С всичките им там minutiae.

***

Quando finisce la patrtita, il re ed il pedone finiscono nella stessa scatola. Проблемът е, че Буци е “pedone ”, а не “re ”, киснат в дебело незнание (дет вика Захарий Стоянов).

***

On another note, в коя друга страна от някогашния Източен блок комунистическата наследническа партия към момента е фактор в политическия живот?

***

Ето нашия сегашен живот в едно изречение – на болшинството не му би трябвало народна власт, а стопанин. То не може да си показа по какъв начин живее в хоризонтална власт. Свързано е с отвесния вид източна власт, която може да бъде проследена чак до Източната Римска империя.

***

Това на трите партии не е ръководство на страна – това е стопански и олигархичен атентат против нея. Hut ab, евалла – и вие ги преизбирате.

***

Пусть силнее трянет стихия. Рано или късно ще си го получите.

***

Има предвидимост, не непоклатимост – че с всички тези ще става още по-зле, в тази цървулиада.

***

Булгарбаши. Трагично елементарен и неопитен за нищо министър председател, изтикан напред от безконечните ДС- “генерали ”; Нинова е същата. Остава ни само Доган, превъзходен Фуше или Ришельо в сянка. Искате ли да живеете в страната на Доган?

***

“Апартаментгейт ”, който стигна даже до FT – казусът не е в данъчните оценки, а в това, че никой от забърканите не може да потвърди произхода на парите. И в чудовищната разлика сред публични приходи и цената на парцела. Ерго, оставките (и излизането в отпуск) препотвърждават моралното закононарушение – в случай че ще давате оставки, като Цветанов и другите там цийгенфикери, това анулира ли незаконното придобиване? Има ли въобще прокуратура?

***

“Европа ни чува ”?! Не, Европа ги “отчува ” (тия престъпници), дет викаше шопската ми баба.

***

Дрънкането на тулупа-премиер: от ден на ден звучи като Стратега от Мировяне, само че не с неговата симпачитна полу-дислексия, а с някак занимателна политическа безочливост. Ти си се насрал до уши, свел си тая страна до дъното в Европейски Съюз, неостър си за петима, само че бодро дрънкаш квот ти хрумне на момента, в това число и че има напредък. Барахло е това, отнюдь. Аре, аре, махай се.

***

Живеете в полуавтократична страна, в която – Heaven forfend! – нищо не е наред.

***

Но да не забравяме, до момента в който се палим на тематика “бъдещето на децата ни ” и за тия кретени: крайната “сметка ” е любовта.

***

Всичко друго са утешителни награди.

Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov
NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР