Лъвът Терез, който бе изпратен в спасителен център за големи

...
Лъвът Терез, който бе изпратен в спасителен център за големи
Коментари Харесай

Лъвът Терез от Разград почина само 9 месеца след брат си Масуд

Лъвът Терез, който бе изпратен в избавителен център за огромни котки в Нидерландия, е бил приспан. Това се случва единствено девет месеца откакто брат му Масуд бе евтанизиран поради съществени здрависали проблеми. Новината оповестиха от нидерландския център „ Фелида “.

„ Отново сме изумени от тъга. Трябваше да се сбогуваме с обичания ни Терез, който се събра с брат си Масуд и ни остави с разрушени сърца ", написаха от центъра.

В последните месеци здравословното положение на Терез внезапно се е влошило, като развил и бъбречна непълнота. Основна причина за това са генетичните проблеми на лъвът, които са последствия от близкородствената връзка сред майката и бащата.

Въпреки големите старания на ветеринарите в центъра, той продължавал да слабее и да се утежнява, което е довело и до решението лъвът да бъде евтанизиран.

Двете лъвчета се родиха през септември 2017г. в зоологическата градина в Разград. Майка им, която е сестра на татко им, отхвърляше да се грижи за тях. Заради публично неодобрение и неприятни условия в зоопарка те бяха преместени в Нидерландия.

Братята лъвове бяха признати във FELIDA през февруари 2018 година Тогава те бяха единствено на пет месеца и тежаха едвам по 20 кг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР